Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strategisch Beleidsadviseur Gezonde Planten

Ben jij de verbinder die de sparringpartner wil zijn voor de plantaardige sectoren op het gebied van gezonde planten? Overtuigend en sta je stevig in je schoenen? Werk jij graag als ‘spin in het web’? Kun je goed inspelen op ontwikkelingen, makkelijk schakelen tussen diverse belanghebbenden alsook op verschillende niveaus? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

LTO Nederland is dé belangenbehartiger van meer dan 35.000 agrarische ondernemers, die door hun lidmaatschap van LTO Noord, ZLTO of LLTB zijn aangesloten bij deze ondernemers- en werkgeversorganisatie. LTO Nederland maakt zich sterk voor de economische en maatschappelijke positie van boeren en tuinders. Belangrijke thema’s zijn voedsel en gezondheid, klimaat, ondernemen en omgeving. In deze thema’s speelt de land- en tuinbouw een prominente rol.

Als Strategisch Beleidsadviseur Gezonde Planten behartig je de belangen van de bij LTO aangesloten ondernemers in alle plantaardige sectoren en de sectorale organisaties. Het werkterrein van gezonde planten is zeer divers, van gewasbescherming, weerbare teeltsystemen, emissies tot en met humane gezondheid. Het grootste deel van je tijd zet je je hiervoor in, maar in onderling overleg en afstemming met collega’s werk je ook voor een plantaardige sector dan wel op andere specifieke inhoudelijke thema’s. Je bent dé expert en verbindende schakel tussen enerzijds de bij LTO Nederland aangesloten ondernemers en anderzijds verschillende ministeries, politiek, ketenorganisaties en maatschappelijke organisaties. Als Strategisch Beleidsadviseur Gezonde Planten werk je op strategisch en operationeel niveau en ben je in staat adequaat te adviseren en te overtuigen. Je opereert in het centrum van de actualiteit en de maatschappelijke, economische, juridische en politieke discussie en dat binnen een sector die bij kan dragen aan de oplossingen, maar tegelijkertijd ook vele uitdagingen voor zich ziet!  

Gelet op de diversiteit en omvang van de werkzaamheden zoeken we een collega met de nodige ervaring. Zelfstandig werken, initiatief nemen, netwerken en inbreng leveren aan complexe (Europese) wetgevings- en implementatietrajecten zijn je op het lijf geschreven.


Strategisch Beleidsadviseur Gezonde Planten


Functie

Belangenbehartiger, sparringpartner en verbinder voor plantaardige sectoren met focus gezonde planten

  • Je bent verantwoordelijk voor het strategisch vormgeven en uitvoeren van de belangenbehartiging voor de plantaardige sectoren met focus op gezonde planten en koppelt dit alles aan actuele dossiers voor de leden en aan ontwikkelingen in politiek en samenleving.
  • Je vervult een secretarisrol voor de portefeuillecommissie gezonde planten. Dit is het bestuurlijk overleg waaraan de voorzitters vanuit de sectoren en van de sectororganisaties, alsook vertegenwoordigers vanuit de regio, deelnemen. Je bereidt de agenda van de overleggen voor, draagt zorg voor de notities en voor de uitvoering van de gemaakte afspraken.
  • Je anticipeert als lobbyist op beleidsontwikkelingen in zowel het parlement, Brussel als,  vanuit verschillende ministeries. Monitoren van beleidsnota’s, analyseren van Kamerbrieven en inspelen op actuele kwesties.
  • Je bent stakeholdermanager en onderhoudt contacten met ketenpartijen, toezichthouders, keuringsinstanties of andere relevante partijen. Denk aan partijen zoals ministeries van LVVN en van I&W, Unie van Waterschappen, politieke fracties in Tweede en Eerste Kamer, KAVB, NFO en WUR.
  • Samen met de voorzitter van de portefeuillecommissie gezonde planten en je collega Strategische Beleidsadviseurs vorm je hét gezicht van dit belangrijke thema voor de plantaardige sectoren in Nederland.
  • Als Strategisch Beleidsadviseur Gezonde Planten werk je in het Team Plant en rapporteer je aan de Themacoördinator Plant.  


Profiel

Netwerker met gevoel voor dienstverlening, samenwerking en oog voor kwaliteit

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo/academisch werk- en denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Door je opleiding en/ of werkervaring heb je kennis van thema’s die belangrijk zijn voor de plantaardige sectoren. Kennis van gezonde planten is een pre.
  • Goede diplomatieke vaardigheden, in staat om complexe vraagstukken te vertalen naar heldere en begrijpelijke boodschappen voor relevante partijen.
  • Brede interesse in politiek-maatschappelijke verhoudingen.

Competenties

  • Ondernemend en adviserend met strategisch denkvermogen.
  • Zelfstandig, oplossingsgericht en initiatiefrijk.
  • Omgevingssensitiviteit (‘antenne’ voor relevante zaken/ontwikkelingen).
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  • Zowel standvastig als gericht op constructieve samenwerking.
  • Analytisch, oordeelsvorming.
  • Charismatisch, overtuigend.
  • Organisatorisch sterk en ‘hands on’-mentaliteit.


Standplaats

Den Haag. Veelal spreek je met relaties door het land, vergader je op verschillende locaties of werk je vanuit huis.


Aanbod

Een interessante functie bij dé belangenbehartiger van de land- en tuinbouwsector in Nederland in het hart van de Haagse en Brusselse dynamiek en actualiteit. Een inspirerende werkomgeving met dito collega’s. Er wordt inzet gevraagd maar ook flexibiliteit geboden. LTO Nederland kent een 40-urige werkweek met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is mogelijk om thuis te werken, hiervoor krijg je een thuiswerkset ter beschikking. Ook kun je werken op één van de regionale kantoren in Zwolle, Roermond, Wageningen of Den Bosch.


Reageren

LTO Nederland heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Strategisch Beleidsadviseur Gezonde Planten exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.

Voor meer informatie kun je terecht bij Anouk Bom, telefonisch bereikbaar op 06 51 614 901.

Sollicitaties via www.ceresrecruitment.nl.

Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.lto.nl.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.