Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chefs steken Brabantse Wal asperges

Een zoet ontvangst bij Brabantse Wal AGF-verwerking voor de relaties van Rungis
Een zoet ontvangst bij Brabantse Wal AGF-verwerking voor de relaties van Rungis
De schaduw wordt al opgezocht, de weersomstandigheden voor het aspergesteken zijn prima
De schaduw wordt al opgezocht, de weersomstandigheden voor het aspergesteken zijn prima
De gastheren: Chef Rob Leenaerts van restaurant Jagerslust (l) en Corne Ooms van Brabantse Wal AGF-verwerking
De gastheren: Chef Rob Leenaerts van restaurant Jagerslust (l) en Corne Ooms van Brabantse Wal AGF-verwerking
Chefs uit Maassluis
Chefs uit Maassluis
Het begint met de wortel vertelt Corné.
Het begint met de wortel vertelt Corné.
Een voorstelrondje, chefs komen uit Den Haag, Noordwijk, Maassluis...
Een voorstelrondje, chefs komen uit Den Haag, Noordwijk, Maassluis...
De andere helft stelt zich voor
De andere helft stelt zich voor
Japanse relaties, zij werken in een Japans restaurant in Amsterdam
Japanse relaties, zij werken in een Japans restaurant in Amsterdam
Chefs in de 'schoolbanken' voor een sessie met inspirerende aspergegerechten en producten die Rungis introduceert
Chefs in de 'schoolbanken' voor een sessie met inspirerende aspergegerechten en producten die Rungis introduceert
Luisteren en proeven in de 'klas'
Luisteren en proeven in de 'klas'
Het eerste leermoment, schil en proef de Brabantse Wal asperge onder het genot van Groot Geluk, een wijn van Domaine de Brabantse Wal
Het eerste leermoment, schil en proef de Brabantse Wal asperge onder het genot van Groot Geluk, een wijn van Domaine de Brabantse Wal
Francis Zonneveld van Rungis schilt vakkundig een Brabantse Wal asperge
Francis Zonneveld van Rungis schilt vakkundig een Brabantse Wal asperge
Niels van den Berg vertelt over de mogelijkheden van een wasabiblad
Niels van den Berg vertelt over de mogelijkheden van een wasabiblad
Brabantse Was asperge op Vlaamse wijze
Brabantse Was asperge op Vlaamse wijze
Niels raspt Nederlanse en Japanse wasabi wortel om te kunnen vergelijken
Niels raspt Nederlanse en Japanse wasabi wortel om te kunnen vergelijken
Een aantal producten waar Meesterchef Niels over vertelt en laat proeven, Japanse en Nederlandse wasabiwortel en bijproducten (bladeren, stengel), myoga gember, ijskruidsla
Een aantal producten waar Meesterchef Niels over vertelt en laat proeven, Japanse en Nederlandse wasabiwortel en bijproducten (bladeren, stengel), myoga gember, ijskruidsla
Diverse inspirerende producten
Diverse inspirerende producten
Japanse sausen
Japanse sausen
Groenteconcentraat van knolselderij
Groenteconcentraat van knolselderij
Japanse gefermenteerde pruimen
Japanse gefermenteerde pruimen
De 'aspergeschool' bevond zich in Restaurant Jagerslust
De 'aspergeschool' bevond zich in Restaurant Jagerslust
Een lunch bij Krokant met fish, chips en more
Een lunch bij Krokant met fish, chips en more
De foodtruck van Krokant
De foodtruck van Krokant
Het visuele aspect is ook heel belangrijk in de horeca: geen bapao maar mantao (zwarte kool) broodje met aspergekroket
Het visuele aspect is ook heel belangrijk in de horeca: geen bapao maar mantao (zwarte kool) broodje met aspergekroket
Genieten van de lunch aan picknicktafels
Genieten van de lunch aan picknicktafels
Pitabroodje met kibbeling
Pitabroodje met kibbeling
Vintage inrichting, de radio doet het nog
Vintage inrichting, de radio doet het nog
Patatje mayo
Patatje mayo
De ene chef kookt voor de andere vandaag
De ene chef kookt voor de andere vandaag
Bijpassende wijnen waaronder Groot Geluk van Domaine Brabantse Wal (l)
Bijpassende wijnen waaronder Groot Geluk van Domaine Brabantse Wal (l)
Tomaten fleuren de boel altijd op
Tomaten fleuren de boel altijd op
Japanse gasten genieten van broodje mantao
Japanse gasten genieten van broodje mantao
De hele groep op de foto voordat de wegen zich weer scheiden. Een groep gaat naar 'school' de ander het veld op om asperges te steken
De hele groep op de foto voordat de wegen zich weer scheiden. Een groep gaat naar 'school' de ander het veld op om asperges te steken
De energieke groepsfoto
De energieke groepsfoto
De groep was te gast bij teler De Weert die ook een aspergeautomaat heeft en een boerderijwinkel voor eigen verkoop
De groep was te gast bij teler De Weert die ook een aspergeautomaat heeft en een boerderijwinkel voor eigen verkoop
Asperge planten te koop bij teler De Weert
Asperge planten te koop bij teler De Weert
Aspergeautomaat voor Brabantse Wal asperges
Aspergeautomaat voor Brabantse Wal asperges
De boerderijwinkel met doorkijkramen naar de loods waar asperges worden verwerkt
De boerderijwinkel met doorkijkramen naar de loods waar asperges worden verwerkt
Bijverkoop van diverse producten
Bijverkoop van diverse producten
Aspergeassortiment
Aspergeassortiment
Voor wie zelf asperges wil gaan telen, aspergewortels
Voor wie zelf asperges wil gaan telen, aspergewortels
Naast Brabantse Wal asperges, schilt Brabantse Wal AGF-verwerking ook reguliere asperges voor retail en foodservice
Naast Brabantse Wal asperges, schilt Brabantse Wal AGF-verwerking ook reguliere asperges voor retail en foodservice
Geschilde en gesorteerde reguliere asperges
Geschilde en gesorteerde reguliere asperges
Topdrukte in aspergetijd, van 6 tot 23 uur zijn de medewerkers in touw tijdens het hoogseizoen
Topdrukte in aspergetijd, van 6 tot 23 uur zijn de medewerkers in touw tijdens het hoogseizoen
De inpaklijn
De inpaklijn
Naast aardbeien ook groente en fruitshakers
Naast aardbeien ook groente en fruitshakers
Aardbeien snijden voor in de fruitshakers
Aardbeien snijden voor in de fruitshakers
asperges in het gelid
asperges in het gelid
Een aparte lijn voor de Brabantse Wal asperges, verzorgt door een echtpaar op leeftijd.
Een aparte lijn voor de Brabantse Wal asperges, verzorgt door een echtpaar op leeftijd.
Reguliere asperges staan klaar voor transport
Reguliere asperges staan klaar voor transport
Chefs fietsen door de Brabantse heuvels richting aspergevelden
Chefs fietsen door de Brabantse heuvels richting aspergevelden
Het hoogste punt van de Brabantse Wal een geografisch bijzonder gebied wat de smaak van de asperges al eeuwen ten goede komt
Het hoogste punt van de Brabantse Wal een geografisch bijzonder gebied wat de smaak van de asperges al eeuwen ten goede komt
Uitzicht vanuit het hoogste punt op de laaggelegen polders.
Uitzicht vanuit het hoogste punt op de laaggelegen polders.
Waar ligt de Brabantse Wal precies? Corné legt het uit
Waar ligt de Brabantse Wal precies? Corné legt het uit
Non Plus Ultra asperges groeien op dit veld
Non Plus Ultra asperges groeien op dit veld
De asperges zijn afgedekt met wit plastic, dat vertraagd de groei waardoor er maar een maal per dag geoogst hoeft te worden
De asperges zijn afgedekt met wit plastic, dat vertraagd de groei waardoor er maar een maal per dag geoogst hoeft te worden
Asperges mogen best tot boven de grond groeien, de topjes blijven wit onder het plastic
Asperges mogen best tot boven de grond groeien, de topjes blijven wit onder het plastic
Voor het steken zelf is enige handigheid nodig
Voor het steken zelf is enige handigheid nodig
Napraten bij de aspergeruggen
Napraten bij de aspergeruggen
De steekgroep-groepsfoto
De steekgroep-groepsfoto
StaayFoodGroup haalt geschilde asperges op
StaayFoodGroup haalt geschilde asperges op
Asperges van het veld moeten of direct worden geconsumeerd of het water in. Een nacht koeling in koud water stopt de stofwisselingsprocessen waardoor de asperges houdbaar worden. Chefs krijgen deze asperges mee om thuis mee te experimenteren
Asperges van het veld moeten of direct worden geconsumeerd of het water in. Een nacht koeling in koud water stopt de stofwisselingsprocessen waardoor de asperges houdbaar worden. Chefs krijgen deze asperges mee om thuis mee te experimenteren
Transport naar huis gaat in een Rungis verpakking
Transport naar huis gaat in een Rungis verpakking
Meesterkok Niels van den Berg kijkt terug op een geslaagde dag
Meesterkok Niels van den Berg kijkt terug op een geslaagde dag