Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeteelt voor The Greenery

The Greenery-teler Walter Gubbels op een van zijn aspergevelden in de omgeving van het Noord-Brabantse Helvoirt.
The Greenery-teler Walter Gubbels op een van zijn aspergevelden in de omgeving van het Noord-Brabantse Helvoirt.
Walter begeleidt een aantal van zijn seizoensarbeiders uit Oost-Europa om de asperges zo goed mogelijk te steken.
Walter begeleidt een aantal van zijn seizoensarbeiders uit Oost-Europa om de asperges zo goed mogelijk te steken.
Wit afdekzijl over de asperges zijn tijdens deze dagen het beeld in het zuiden van het land.
Wit afdekzijl over de asperges zijn tijdens deze dagen het beeld in het zuiden van het land.
Walter Gubbels teelt niet alleen 'wit goud', maar ook groene asperges. Er komt volgens hem steeds meer vraag naar speciale asperges.
Walter Gubbels teelt niet alleen 'wit goud', maar ook groene asperges. Er komt volgens hem steeds meer vraag naar speciale asperges.
Vorig jaar startte Walter Gubbels een proef met paarse asperges, maar dit jaar teelt hij deze asperges op een relatief kleine maar toch commerciële schaal.
Vorig jaar startte Walter Gubbels een proef met paarse asperges, maar dit jaar teelt hij deze asperges op een relatief kleine maar toch commerciƫle schaal.
De asperges zien er niet alleen mooi uit in het veld, maar ook op het bord en bovendien hebben ze volgens Walter Gubbels een hele lekkere en sterke smaak.
De asperges zien er niet alleen mooi uit in het veld, maar ook op het bord en bovendien hebben ze volgens Walter Gubbels een hele lekkere en sterke smaak.
Deze asperges zijn zojuist gestoken en zullen snel naar de verpakkingsruimte worden gebracht.
Deze asperges zijn zojuist gestoken en zullen snel naar de verpakkingsruimte worden gebracht.
Net gestoken asperges staan klaar om gewassen, eventueel geschild, gesorteerd en verpakt te worden.
Net gestoken asperges staan klaar om gewassen, eventueel geschild, gesorteerd en verpakt te worden.
Asperges op de lopende band. Er kijkt constant iemand toe of het wel goed verloopt.
Asperges op de lopende band. Er kijkt constant iemand toe of het wel goed verloopt.
De asperges worden gewassen en vervolgens gesorteerd op maat.
De asperges worden gewassen en vervolgens gesorteerd op maat.
De asperges komen per maatsortering in een bak te liggen.
De asperges komen per maatsortering in een bak te liggen.
Vervolgens worden ze met de grootste zorg en dus met de hand in een krat gelegd.
Vervolgens worden ze met de grootste zorg en dus met de hand in een krat gelegd.
Deze dagen begint Walter Gubbels om 6.00 uur 's ochtends met een team van familie, vrienden en seizoensarbeiders met het verpakken van asperges.
Deze dagen begint Walter Gubbels om 6.00 uur 's ochtends met een team van familie, vrienden en seizoensarbeiders met het verpakken van asperges.
De asperges van Walter Gubbels vinden hun afzet via The Greenery.
De asperges van Walter Gubbels vinden hun afzet via The Greenery.
Asperges staan klaar om opgehaald te worden.
Asperges staan klaar om opgehaald te worden.
Een mooie kleurstelling: witte, paarse en groene asperges.
Een mooie kleurstelling: witte, paarse en groene asperges.
Het overgrote gedeelte van de asperges van Walter Gubbels vindt de afzet via The Greenery, maar er worden er ook verkocht in de eigen boerderijwinkel in Helvoirt.
Het overgrote gedeelte van de asperges van Walter Gubbels vindt de afzet via The Greenery, maar er worden er ook verkocht in de eigen boerderijwinkel in Helvoirt.