Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betrouwbare data CO2-voetafdruk voor de hele agrifoodsector

Recentelijk heeft de OESO het rapport getiteld "Measuring Carbon Footprints of Agri-Food Products" uitgebracht, waarin wordt beschreven welke bouwstenen er nodig zijn om betrouwbare en brede informatie over de product-koolstofvoetafdruk in de hele agrifoodketen mogelijk te maken.

De auteurs geven aan dat er acht kerncomponenten nodig zijn die samen een robuust systeem kunnen vormen. Deze omvatten onder andere: gestandaardiseerde rapportageregels, wetenschappelijk onderbouwde meetmethoden, en gebruiksvriendelijke tools voor boeren om hun eigen emissies te berekenen.

Daarnaast is het van belang om databases met secundaire data te ontwikkelen, communicatiekanalen te verbeteren zodat gegevens efficiënt door de keten kunnen stromen, en waarborgen te creëren voor datakwaliteit en integriteit. Het opzetten van een schaalbaar systeem dat kosten laag houdt, is cruciaal om ook kleinere producenten en boeren in ontwikkelingslanden te bereiken.

Bron: Agroberichten Buitenland