Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klok één uur vooruit: Let op instellingen voor afscherming van belichting

In de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart (komend weekend) gaat om 02.00 uur de zomertijd in. De klok wordt dan een uur vooruit gezet. 17:00 uur wordt 18.00 uur, het tijdstip waarop tot 1 april formeel de donkerteperiode begint voor assimilatiebelichting tot 15.000 lux. In verband met de relatief late zonsondergang zal het niet direct tot overlast leiden als de assimilatiebelichting om 18:00 uur aan staat zonder bovenafscherming. Maar het betekent ook dat de eindtijd van de donkerteperiode aangepast moet worden.

Vanaf maandag 1 april duurt de donkerteperiode van zonsondergang + 0,5 uur tot 02:00 uur. Er moet dan dus tot later in de nacht geschermd worden. Dat kan effecten hebben op het gewas. Gebruik daarom de komende dagen als overgangsperiode om het gewas hier enigszins aan te laten wennen. Dan voorkom je problemen in de teelt.

Handhaving
18:00 uur is het officiële begintijdstip van de donkerteperiode, maar dan is de zon nog lang niet onder. Natuurlijk licht wegschermen is contraproductief en dat beseffen de meeste toezichthouders. Zorg echter dat je omgeving geen overlast kan ervaren. Want op een handhavingsverzoek van een omwonende moet de omgevingsdienst in actie komen.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: