Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezocht: telers/bedrijven om Bokashi te maken

Het verhogen van de bodemkwaliteit en het sluiten van de nutriëntenkringloop zijn, naast het vermijden van overmatig bemesten, de sleutel om nutriëntenverliezen te beperken. Heel wat tuinbouwbedrijven beschikken over reststromen die ze kunnen verwerken tot waardevolle voeding voor de bodem, maar hoe maak je een keuze uit de verschillende verwerkingsprocessen zoals Johnson Su, wormencompost, Bokashi en boerderijcompost?

© Viaverda

Productie via een fermentatieproces
Met het demonstratieproject 'JoWoBo - Johnson Su, wormencompost, Bokashi en boerderijcompost in de praktijk' wil Viaverda telers heel praktisch informeren over deze vier mogelijke verwerkingsprocessen, door het samenbrengen van handleidingen, praktijkinformatie en ervaringen. In dit project werken ze samen met andere projectpartners (CCBT, Pcfruit, Proefcentrum voor de Groenteteelt, Bioforum), die zich gaan specialiseren in één van de 4 verwerkingsprocessen. Bokashi wordt geproduceerd via een fermentatieproces, dus afgesloten van de lucht. Viaverda wil 4 on-farm demonstratieopstellingen voor Bokashi opzetten en opvolgen bij telers.

Viaverda zet zelf ook een demo bokashi-hoop op de site in Kruisem en zal dit documenteren in een Whatsapp Community met foto's, filmpjes en via een bezoek ter plaatse. Daarom zijn ze nog op zoek naar bedrijven die graag bijleren over Bokashi en op hun bedrijfsterrein Bokashi willen leren maken met eigen reststromen.

Stuur een mail voor meer informatie.

Bron: Viaverda

Voorpaginafoto: © Viaverda

Publicatiedatum: