Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Antioxidanten in fruit en bloemen tegen schadelijke effecten van microplastics

Antioxidanten die fruit en bloemen hun felle kleuren geven, lijken sommige schadelijke effecten van microplastics op de voortplanting te verminderen, zoals verminderde vruchtbaarheid. Nieuw onderzoek laat zien dat deze stoffen mogelijk kunnen helpen bij het ontwikkelen van behandelingen.

Microplastics zijn kleine stukjes plastic die bewust worden toegevoegd aan consumentengoederen of ontstaan wanneer grotere plastic materialen afbreken. Deze deeltjes bevatten tot wel 16.000 verschillende chemicaliën zoals BPA en PFAS, die ernstige gezondheidsrisico's met zich mee kunnen brengen.

Het hele artikel is te lezen bij The Guardian (in het Engels).