Taylor Farms introduceert nieuwe, volledig geautomatiseerde technologie voor de productie van versgesneden groenten voor de foodservice. In de fabriek in Yuma introduceert het bedrijf robottechnologie om het productieproces volledig te automatiseren.
"Deze technologie stelt ons in staat om de efficiëntie te verhogen en tegelijkertijd te blijven voldoen aan de normen voor voedselkwaliteit en arbeidsveiligheid die we onszelf hebben opgelegd en die onze klanten van ons verwachten", zegt Mark Borman, president van Taylor Farms Foodservice Group.
Om de eerste volledig geautomatiseerde lijn gereed te hebben voor installatie en de volledige automatisering van alle 22 lijnen in de vlaggenschipfaciliteit in Salinas tegen 2027 te realiseren, heeft het bedrijf machines ontwikkeld die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de fabriek. Sommige technologie komt uit andere sectoren, zoals de robotarmen die oorspronkelijk in een autofabriek in Detroit zouden passen, maar nu worden ingezet om zakken sla in dozen te verpakken. Andere technologie is uniek, zoals de nieuwe, ultramoderne geautomatiseerde droogmachines die de apparatuur vervangen die voorheen handmatig werd bediend, met een focus op geavanceerde hygiëne en een ontwerp dat voedselveiligheid prioriteit geeft.
De carrouseldrogers van het bedrijf zijn ontworpen om continu te werken en tegelijkertijd kneuzingen en verspilling door gemorst product en verlies te voorkomen. Het nieuwe systeem is ook duurzamer, met slechts drie drogers die dezelfde hoeveelheid sla verwerken waarvoor er vroeger tien nodig waren, waardoor het bedrijf aanzienlijke energiebesparingen kan realiseren en kan profiteren van een meer gestroomlijnde fabrieksvloer.
Taylor Farms onderzoekt ook hoe het arbeidsintensieve oogsten van broccoli en kool geautomatiseerd kan worden om zowel de kwaliteit als de opbrengst te verbeteren. Elk nieuw technologisch hoogstandje helpt het bedrijf om zijn veiligheids- en kwaliteitsdoelen te realiseren en producten efficiënt naar de klanten te brengen.
"Wij leveren al 30 jaar groenten en fruit en weten dat we moeten blijven innoveren om in de toekomst producten en sla van hoge kwaliteit te blijven leveren," zegt Marcus Shebl, vicepresident foodservice bij Taylor Farms. "Deze geautomatiseerde machines openen nieuwe deuren voor ons en onze klanten, en we zijn zeer enthousiast over de toekomst."
"We zijn er trots op dat we een bedrijf zijn waar teamleden kunnen gedijen en carrièreontwikkeling op lange termijn krijgen om hun succes te versterken," zegt Lisa Hearne, senior vicepresident foodserviceverkoop bij Taylor Farms. "Het is spannend om onze teamleden nieuwe mogelijkheden te bieden om hun carrière hier voort te zetten en groei op de lange termijn binnen het bedrijf mogelijk te maken." Het bedrijf begint met het realiseren van deze technologische visie door alle 22 lijnen tegen 2027 te automatiseren.
Voor meer informatie:
Rachel Molatore
Taylor Fresh Foods, Inc.
Tel: +1 831 676 9680
rmolatore@taylorfarms.com
www.taylorfarms.com