De vraag naar gezond voedsel blijft groeien, en kastelers spelen daar slim op in. Ze doen dat ook met oog voor het milieu, zonder de winstgevendheid van de economische activiteit uit het oog te verliezen.
Alessandro Speranza
Het Siciliaanse bedrijf Speranza investeert al jaren in innovatieve teelttechnieken om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en te focussen op nikkel geteste producten. Alessandro Speranza licht toe hoe zijn bedrijf onlangs een grote stap vooruit heeft gezet.
"We hebben een onderzoek achter de rug dat ons in staat stelt om op nikkel geteste aubergines af te zetten", vertelt Alessandro. "Dit is een mijlpaal voor mensen met een allergie voor dit zware metaal. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van hormonenvrije aubergines. Zo kunnen we ons nog beter positioneren in de schappen van de grote supermarkten. Door vast te houden aan strenge teelt- en verpakkingsnormen hebben we onze omzet met nog eens 10% kunnen verhogen."
Door dit succes willen partners van Speranza het assortiment verder uitbreiden. Het bedrijf biedt al aubergines (rond, paars en lang) in netten van 1 kilo, evenals een kleurenmix van Lamuyo paprika's (groen, geel en rood) en donkergroene courgettes in dezelfde verpakkingsvorm. Het assortiment wordt nu uitgebreid met diverse nieuwe producten en verpakkingen:
- gestreepte aubergines
- gekleurde tomatenmix
- datterino tomaten (rood en geel)
- groene langwerpige saladetomaten
- ronde, gladde trostomaten
- lichtgroene courgettes
- friggitelli paprika's
"Met deze nieuwe producten richten we ons op zowel de binnen- als buitenlandse markt, onder meer Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland", besluit Alessandro.
Voor meer informatie:
Speranza Srl
Via Vicenza, 5
97019 Vittoria (RG) – Italië
Tel: + 39 333 119 7822
amministrazione.speranza@gmail.com
www.aziendasperanza.com