Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningin Máxima bezoekt SVO vakopleiding food

Koningin Máxima zal woensdagmiddag 29 januari de SVO vakopleiding food in Houten komen bezoeken. Het bezoek staat in het teken van mbo-vakonderwijs en de samenwerking met de foodbranche.


Archieffoto Foodvalley

"Koningin Máxima maakt tijdens dit bezoek in onze praktijklokalen kennis met studenten en docenten bij verschillende lessen. Zij spreken over de te leren vaardigheden, het belang van praktijklessen en de aansluiting op het werkveld. Koningin Máxima praat met foodservice-studenten bij het 'frituurcollege' over de productkennis en de bereiding van fastfood snacks en de verbinding tussen school en hun leerbedrijf. Daarnaast bezoekt zij de les vegetarisch en veganistisch koken van de Horeca Academie, een opleidingsinstituut dat deel uitmaakt van SVO, en de vakopleiding tot slager. Ook woont zij een les bij over het ontwikkelen van innovatieve, hybride vleesproducten en een VR-demonstratie waarin theorie en praktijk in een moderne leeromgeving samenkomen. De studenten van SVO vakopleiding food hebben verschillende achtergronden en volgen een voltijd mbo-opleiding of combineren werken en leren in een bbl opleiding."

Rondetafelgesprek
Aansluitend neemt Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit het onderwijs en de sector. Zij gaan in gesprek over de samenwerking tussen mbo-instellingen en bedrijven in de foodsector, om personeelstekorten in de branche tegen te gaan. De gasten die aan tafel aanschuiven zijn o.a. Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad en voorzitter SBB, Koos van Essen, Voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, Ineke Jeuster, HR Directeur McDonald's Nederland en Dick Slootweg, CEO BidFood Nederland.

Centraal staat de vraag hoe de kloof tussen de theorie en de praktijk kan worden overbrugd, waardoor de sector personeel kan vinden en behouden. Voorzitter College van Bestuur van SVO, Roeland Buijsse: "Wij zijn dé opleider voor de foodbranche. Het is dan ook een enorme eer dat we Hare Majesteit de Koningin kunnen tonen hoe we lesgeven en hoe de samenwerking met onze branche er in de praktijk uitziet."

SVO vakopleiding food bestaat al bijna 100 jaar. In 1926 is men gestart als de Slagers VakOpleiding. Inmiddels zijn er bij SVO tientallen mbo-opleidingen en trainingen te volgen die mensen opleiden in de foodsector in brede zin. SVO vakopleiding food staat bekend om haar echte vakopleidingen, kleinschalige klassen en veel aandacht van de docenten die uit de praktijk komen.

Voor meer informatie
Masha van Vlijmen
SVO vakopleiding food
[email protected]
www.svo.nl

Publicatiedatum: