Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
speciale leerstoel opgericht

Onderzoek naar alternatieve gewasbeschermingsmiddelen en biodiversiteit

De komende vier jaar investeert Boerenbond in een leerstoel van de KU Leuven. Het KU Leuven Plant Instituut (LPI) zal onderzoek doen naar onder meer alternatieve gewasbeschermingsmiddelen en het verhogen van de biodiversiteit.

Boerenbond ondersteunt het LPI door te investeren in een leerstoel. Hiermee kan het onderzoeksinstituut verder onderzoek verrichten naar een duurzame, hoogproductieve landbouw in Vlaanderen. Door te investeren in onderzoek wil Boerenbond ook de onderzoeksnoden vanuit het werkveld beter kenbaar maken.


Foto: Michael De Lausnay

Focus op zes domeinen
Beide partijen hebben zes onderzoeksfocussen gedefinieerd waarrond de komende jaren zal worden gewerkt. Zo zal er onderzoek gebeuren rond gewasbescherming, water, innovaties in glastuinbouw met het oog op de energie- en klimaatambities, carbon farming, biodiversiteit in en rond het landbouw-ecosysteem en agro-ecologie.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens: "Wij willen bijdragen tot een kennisintensieve duurzame land- en tuinbouw zodat onze sector bovenaan de ranglijst blijft staan op het vlak van duurzaamheid, klimaat en efficiëntie. Deze onderzoeken dragen bij tot het beter in beeld brengen van technische, beleidsmatige en maatschappelijke uitdagingen en mogelijkheden."

Professor Filip Rolland van de KU Leuven: "Deze leerstoel stelt ons niet enkel in staat om het interdisciplinaire plantenonderzoek van de universiteit – van molecule tot ecosysteem en van proefbuis tot bord – verder uit te bouwen, maar ook om in te spelen op de unieke noden én expertise van de Vlaamse landbouw en landbouwers."

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: