Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Convenant verblijfskosten beroepsgoederenvervoer verlengd tot 2029

Dit convenant houdt in dat de bedragen voor verblijfskosten, overeenkomstig de cao, gericht vrijgesteld worden. Met andere woorden: deze bedragen zijn netto, waardoor er geen loonbelasting of andere premies over hoeven te worden ingehouden.

Voor de periode 2021-2025 is eerder een convenant gesloten met de Belastingdienst over de vergoeding van verblijfskosten conform de cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen.

In hetzelfde convenant was afgesproken dat sociale partners (werkgevers- en werknemersorganisaties) begin 2023 contact zouden opnemen met de Belastingdienst om afspraken te maken over de periode na 2025. Dit was noodzakelijk vanwege het voornemen van de Belastingdienst om een grootschalig onderzoek uit te voeren onder werknemers en werkgevers naar de werkelijke verblijfskosten onderweg.

Sociale partners hebben hierover overleg gevoerd met de Belastingdienst, wat na maanden van gesprekken heeft geleid tot een verlenging van het bestaande convenant tot eind 2029. Hierdoor blijft de huidige systematiek voor de vergoeding van verblijfskosten gehandhaafd en blijven de bedragen vrijgesteld van belasting- en premiebetaling.

Lees hier het standpunt van de Belastingdienst.

Bron: TLN

Publicatiedatum: