Hof Hogeschool in het Duitse Beieren werkt in een nieuw onderzoeksproject aan de ontwikkeling van duurzame substraten van wol voor de productie van planten. Een onderzoeksgroep werkt samen met regionale en industriële partners om te kijken hoe schapenwol veen en plastic kan vervangen als natuurlijk materiaal bij de ontwikkeling van groente, deelt vakblad Het Schaap op basis van berichtgeving van de Informationsdienst Wisschenschaft.
Het project NaWaruN wil een innovatief substraat te ontwikkelen dat direct kan worden gebruikt in commerciële systemen zoals de groenteproductie. Het doel is om materialen te gebruiken die niet alleen duurzamer zijn, maar ook grondstofbesparend en regionaal beschikbaar. Onderzoeker Harvey Harbach benadrukt: "Het doel van ons onderzoek is om waardevolle hulpbronnen te behouden en natuurlijke materialen bruikbaar te maken voor nieuwe toepassingen. Het doel van veen- en plasticvrije voedselproductie is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid in de tuinbouw." De centrale innovatie van het project ligt in de verwerking van schapenwol via het proces circular needling.
Lees verder op: Het Schaap
Originele bron: idw-online.de
Indexfoto: © Dmitrii Pichugin | Dreamstime.com