Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Den Berk Délice opent eerste eigen serre in Marokko

Den Berk Délice heeft de eerste eigen serrelocatie in het Marokkaanse Agadir geopend. Door zelf de volledige controle over de buitenlandse teelt in handen te nemen, garandeert Den Berk Délice zijn klanten constante kwaliteit en smaak, het hele jaar door.

De stap naar een eigen serre in Marokko volgt na jaren van samenwerking met lokale contracttelers. "We werkten al langere tijd samen met Marokkaanse telers om onze rode snoeptomaten, Pure Délice, en onze snoeptomatenmix, Party Délice, te telen. Hoewel dat succesvol was, wilden we meer grip krijgen op het teeltproces om nog beter te kunnen sturen op kwaliteit en oogsttiming", legde Sales & Marketing Manager Loes van der Velden dit najaar tijdens het bouwproces al uit.

Door nu zelf in een eigen serre te telen, kan Den Berk Délice vanaf het moment van planten beter voorspellen wanneer de productie op gang komt en welke volumes klanten kunnen verwachten. "Dit biedt een belangrijke meerwaarde voor retailers die streven naar een betrouwbare en stabiele aanvoer van producten."

De nieuwe serre in Marokko, gelegen in de regio Agadir, is gebouwd volgens het midtech-concept, met moderne faciliteiten zoals een gesloten watersysteem en ventilatiemogelijkheden. Hoewel Den Berk Délice kiest voor een serretype dat veelvuldig voorkomt in Marokko, blijven ze trouw aan hun hoge standaarden. Zo wordt er bewust geïnvesteerd in de werkomgeving voor het lokale personeel, met moderne faciliteiten zoals een hightech kantine en comfortabele omkleedruimtes. "We willen dat de werkomstandigheden in Marokko gelijkwaardig zijn aan die in België," benadrukt Loes.

Met de nieuwe serre in Marokko, die in november 2024 in productie zal gaan, komt het totale areaal van Den Berk Délice boven de 100 hectare uit. Het is de tiende serre, maar de eerste buiten België voor de tomatenteler die ook zaadloze snackpaprika's en, in samenwerking met Coöperatie Hoogstraten, snackkomkommers aan het assortiment heeft toegevoegd.

Voor meer informatie:
Den Berk Délice
Tel: +32 32 89 50 38
[email protected]
www.denberk-delice.be

Publicatiedatum: