Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw pakstation voor aubergineteler op Sicilië

"Temperatuurschommelingen vormen de grootste uitdaging in de aubergineteelt", zegt Alessandro Speranza, commercieel directeur van het gelijknamige Italiaanse teeltbedrijf. "Door onze teeltprocessen goed op orde te hebben, kunnen we schommelingen in de opbrengsten voorkomen. We gebruiken geen groeihormonen, omdat we waarde hechten aan een milieuvriendelijke teelt en omdat we moeten voldoen aan de eisen van onze klanten. Duurzaamheid begint met economische duurzaamheid: als de MRL's worden overschreden, loop je niet alleen risico op afkeuring, maar ook op financiële verliezen. Dat willen we uiteraard vermijden."

Alessandro Speranza in het pakstation. (Klik hier voor de fotoreportage van het bedrijfsbezoek door zustersite Freshplaza.it)

Volgens Speranza is het streven naar residuvrije producten in de praktijk niet haalbaar bij geïntegreerde gewasbescherming. Toch slaagt het bedrijf erin de residuen onder de strenge limieten van de retailers te houden. Deze eisen zijn vaak strenger dan de al strikte Italiaanse wetgeving, die wereldwijd tot de strengste behoort. "Het is precies deze aanpak die ons een betrouwbare partner maakt voor Italiaanse én buitenlandse supermarktketens."

Het kantoor van Speranza

"Door geen hormonen te gebruiken, groeien onze aubergines op een natuurlijke manier zonder strepen of krasjes op de schil, die vaak ontstaan door geforceerde groei. Dit heeft ook voordelen in de afzet. Een gezonde, gave vrucht verkoopt beter dan eentje met zichtbare gebreken", aldus Speranza.

Innovatie en internationale groei
"In onze kassen maken we gebruik van moderne technieken zoals fertigatie", legt Speranza verder uit. "Aan het begin van elk seizoen verwijderen we de irrigatiesystemen om de grond te frezen, te beluchten en te regenereren. Vervolgens passen we natuurlijke bemesting toe en gebruiken we nuttige insecten om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te minimaliseren. Zo combineren we traditionele methoden met moderne technologie."

Een van de aubergineverwerkingslijnen

De focus van het bedrijf ligt op natuurlijke teeltmethoden en strikte kwaliteitsnormen, zoals hormonenvrije teelt, de beperking van residuen en op nikkel geteste aubergines. Dit heeft geleid tot groeiende internationale interesse. Om aan de vraag te voldoen, heeft het bedrijf een nieuw magazijn van 3.000 m² gebouwd, waar producten worden verpakt volgens standaard- en klantspecifieke wensen. "Elke stap in ons proces is volledig traceerbaar, van zaadje tot verpakking, en voldoet aan alle certificeringsnormen voor nationale en internationale handel."

Giuseppe Speranza, een broer van Alessandro en teeltmanager van het bedrijf

"Buitenlandse supermarktketens waarderen onze flexibiliteit en onze focus op duurzame en gezonde producten", zegt Speranza. "Onze hormonenvrije en op nikkel geteste aubergines – met certificaat geleverd door Agroqualità – hebben een toegevoegde waarde ten opzichte van het standaardproduct in de schappen. We beschikken ook over alle andere benodigde certificaten voor internationale handel."

Voor meer informatie:
Speranza Srl
Via Vicenza, 5
97019 Vittoria (RG) – Italië
Tel: +39 333 119 7822
[email protected]
www.aziendasperanza.com

Publicatiedatum: