Oishii heeft via een Serie B financiering $150 miljoen opgehaald. Het klimaattechnologiefonds Resilience Reserve en Miyako Capital sloten zich vlak voor de afsluiting aan bij de andere investeerders waaronder Bloom8, McWin Capital Partners, Mizuho Bank, de Japan Green Investment Corporation for Carbon Neutrality (JICN), Yaskawa Electric Corporation.
In februari dit jaar kondigde Oishii hun serie B financiering van $134 miljoen aan, maar aanhoudende interesse van investeerders leidde tot een kapitaalverhoging.
Het financieringsnieuws valt samen met het officiële debuut van Oishii in Chicago, waar het bedrijf qua retail uitbreidt en een samenwerking is aangegaan met Whole Foods Market. Vanaf vandaag ligt Oishii's Koyo Berry, in de schappen in Chicago en omgeving. Daarnaast zal de bes te vinden zijn op de menu's van sterrenrestaurants Omakase Yume en Esme, en in de koffiewinkel Sawada Coffee.
Dit najaar breidt het merk ook uit naar nieuwe retailers. Oishii's producten zullen later dit jaar worden aangeboden door Harris Teeter-vestigingen in Washington, D.C., Maryland en Virginia, evenals door Wakefern-merken in het Tri-State-gebied.
Hiroki Koga, CEO en medeoprichter van Oishii: "Deze laatste financieringsronde geeft aan dat anderen onze visie omarmen. We zijn vereerd dat we ons zachtfruit kunnen aanbieden aan de inwoners van Chicago en Harris Teeter klanten. Bovendien mogen we gerespecteerde investeerders in de Oishii familie verwelkomen."
Chris Anderson, medeoprichter van Resilience Reserve: "We ondersteunen het Oishii team graag vanwege hun heerlijke producten en het model dat ze pionieren. Dit model maakt razendsnelle innovatie mogelijk in de land- en tuinbouw."
Voor meer informatie:
Oishii
[email protected]
www.oishii.com