Sendot heeft recent een nieuw dataportaal gelanceerd dat de manier waarop telers hun data beheren en analyseren naar een hoger niveau tilt. Erwin Grafe en Arie Draaijer van Sendot vertellen over de nieuwe mogelijkheden van het platform en wat dit betekent voor de agrarische sector.
Portaal als optimalisatietool
"Ons nieuwe dataportaal is het resultaat van maanden hard werken en intensieve ontwikkeling. We wilden een platform neerzetten dat echt inspeelt op de behoeften van onze gebruikers. De nieuwe portal biedt daarom niet alleen een verbeterde gebruikerservaring, maar ook een reeks nieuwe krachtige functionaliteiten.
We merken dat onze klanten steeds meer waarde hechten aan gebruiksvriendelijke data-analysetools, en dat is precies wat we met deze update hebben willen bereiken. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren hebben we recent een kantoor in Frankrijk geopend waar momenteel twee medewerkers actief zijn."
In de nieuwe portal is een fotosynthesemodel geïntegreerd om de plantprestaties goed te kunnen beoordelen. Klik hier voor vergroting van een groeicurve.
De belangrijkste toevoeging is ongetwijfeld de nieuwe groeicurve-functionaliteit, benadrukken de mannen. "De gepresenteerde groeicurve stelt gebruikers in staat om gedetailleerde grafieken te genereren die de groei van hun gewassen over een bepaalde periode laten zien. Voor telers is dit essentiële informatie. Zij kunnen nu eenvoudig de ontwikkeling van hun gewassen volgen en analyseren, en dat helpt hen om betere conclusie te trekken over de huidige teeltstrategie en deze te evalueren naar optimalisaties. Door deze inzichten kunnen onze klanten de omstandigheden nog nauwkeuriger afstemmen op de behoeften van hun gewassen. Telers zijn vaak afhankelijk van allerlei externe factoren, zoals de instraling, temperatuur, en luchtvochtigheid. Met de groeicurves kunnen ze precies zien hoe deze omstandigheden de groei van hun gewassen beïnvloeden."
Naast de fotosynthese-efficiëntie en PAR op bladniveau zijn ook de zuurstof en temperatuur in het wortelmilieu inzichtelijk in het portaal. Op verzoek van klanten zijn ook andere sensordat zoals ruimtetemperatuur, RV en CO2 zichtbaar. Klik hier voor vergroting van een zuurstofprofiel.
Alerts en sturen op plantstatus
Vanuit de database kunnen API-koppelingen gemaakt worden met databases van klanten en klimaatcomputers. Dankzij de nieuwe software is het ook mogelijk dat klanten alerts krijgen gestuurd over de status van planten en sensoren. Bovendien is het mogelijk om vanuit de nieuwe software stuursignalen naar klimaatregelingen te sturen. Op die manier kan er dus op plantstatus worden gestuurd.
Sendot geeft desgewenst passend advies om de data optimaal te gebruiken. Hierbij worden concrete doelen gesteld die met de sensoren bereikt moeten worden. Dit kan zowel via Teams of ter plekke.
Overgang naar de nieuwe portal
Recent zijn alle bestaande gebruikers overgezet naar de nieuwe portal. "Zij kunnen nu direct aan de slag in de nieuwe omgeving. Voor andere geïnteresseerden bieden we een online demo aan om de nieuwe mogelijkheden eerst in actie willen zien. Wij zouden hen vooral willen uitnodigen om contact met ons op te nemen. Dit geeft hen een kans om zelf te ervaren wat de nieuwe portal allemaal te bieden heeft en hoe het hun dagelijkse werk kan vergemakkelijken. We denken echt dat dit dataportaal een waardevolle tool is voor elke teler die meer controle wil over zijn teeltproces en de gezondheid van zijn gewassen."
Met deze introductie van het nieuwe dataportaal laat Sendot zien dat ze blijven investeren in innovatieve oplossingen voor de agrarische sector. Geïnteresseerden kunnen direct contact opnemen met het bedrijf uit Houten om meer te weten te komen over de mogelijkheden van dit vernieuwde platform.
Voor meer informatie:
Sendot Research BV
Tel: +31 30 6368477
[email protected]
www.sendot.nl