Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multiculturele kennis naar de kas

Een project van de WUR draait om hoe immigranten, met hun kennis van tuinieren en hun culinaire erfgoed, bijdragen aan de voedselomgeving van Amsterdam. "Doel is het stimuleren van beleid dat erkent dat immigranten krachtige veranderingen in gang kunnen zetten en een belangrijke rol spelen in de voedseltransitie."

Centraal in het onderzoek staan de Wereldgroentetuinen, een groene onderneming in Nieuw-West die volkstuintjes verhuurt in een in onbruik geraakte commerciƫle kas. De klimatologische omstandigheden in deze (onverwarmde) kas maken het mogelijk om gewassen te verbouwen die in het algemeen minder goed gedijen in Nederland. Sopropo, kousenband, caigua, okra, tajerblad, paprika en meloen doen het uitstekend in de kas, evenals tomaten, Madame Jeanette-pepers, courgettes, bonen, kruiden, komkommers en pompoenen.

Lees verder op: WUR

Publicatiedatum: