Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harvey Cleeton - VitaFresh Produce

"Ik denk dat er een paar moeilijke weken aankomen"

Ondanks de tragische situatie in sommige delen van Spanje gaat de export van paprika's gewoon door. Harvey Cleeton van Vitafresh Produce zei dat ze een bijna ononderbroken aanvoer hadden gehad van hun telers in Almeria.

"Onze telers Godoy, in El Ejido, Zuid-Spanje, hebben niet geleden onder de verwoestingen in Valencia en andere delen van Spanje, maar telers in de regio hebben te kampen gehad met zware regenval en enorme hagelbuien. Desondanks misten ze maar één laaddag, op de dag van de overstromingen in Oost-Spanje. We ontvingen de eerste lading paprika's op 20 oktober en hebben sindsdien regelmatig leveringen gehad."

"Er was een beetje een kruising met de Nederlandse, Belgische en Engelse seizoenen, maar dat is normaal. De prijzen vanuit Spanje zijn geleidelijk gestegen door het extreme weer. Ik heb begrepen dat er nogal wat schade is aan de tunnels door de hevige regen en hagel. We verwachten dat de volumes vanaf nu zullen toenemen, maar op dit moment maakt het aanhoudende slechte weer het moeilijk om te voorspellen en ik denk dat er een paar moeilijke weken aankomen."

"Het feit dat er nog steeds producten worden geëxporteerd, is een bewijs voor de Spaanse telers en Vitafresh wil graag ons medeleven betuigen aan de Spaanse telers en de getroffen Spaanse bevolking."

Voor meer informatie:
Harvey Cleeton
Vitafresh Produce
Mobiel +44 (0) 7435260362
[email protected]