Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe gevaarlijk is het als je de druiven van de AH-terugroepactie toch eet?

Gisteren werd duidelijk dat Albert Heijn haar pitloze rode druiven terugroept, maar hoe gevaarlijk is het nu echt om de desbetreffende druiven te eten? Hier ging Hart van Nederland op in. "Voor alle stoffen wordt een grens bepaald hoe veel een fruitsoort mag bevatten. Deze grens wordt bepaald na het doen van dierproeven. Op basis van de grens in de dierenproeven wordt de grens voor de mens fors lager gelegd, omdat je echt nul risico wil. De druiven van de AH komen dus kennelijk boven die grens", zo vertelt een woordvoerder van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) aldaar.

"Bij de dierproeven met ethefon is gebleken dat een te hoog gehalte ervoor zorgt dat een stofje die signalen van de ene zenuw naar de andere stuurt minder goed werkt. Maar iemand die een paar druiven uit het bakje van de AH heeft gegeten hoeft zich wat mij betreft geen zorgen te maken." Lees hier meer.

Publicatiedatum: