Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Conclusie na nieuwe Quote 500: Stap niet in de AGF-handel

Tholen - Traditiegetrouw publiceren we deze week een bericht over de uitgave van de Quote 500 met natuurlijk speciale aandacht voor de mensen die hun vermogen hebben vergaard in de AGF- en tuinbouwsector. Spoiler voor mensen die zich in dit lijstje willen werken: Stap niet in de AGF-handel! In de fintech, verzekeringen en vastgoed maak je meer kans als je de lijst bekijkt. Maar goed, dan werk je ook niet in deze prachtige dynamische en gezonde branche waarin de marges klein zijn en er hard gewerkt moet worden voor je centen.

Dat laatste zullen we de rijken uit uit de Quote 500 ook zeker niet ontzeggen. Wel is het weer eens waar geworden, ze zijn er alleen maar rijker van geworden. Gezamenlijk bezitten de leden van de Quote 500 dit jaar bijna 253 miljard euro en dat is meer dan ooit. Nederland telt dit jaar 52 miljardairs, eentje meer dan vorig jaar. Wie in aanmerking wil komen voor een notering in de 28ste editie van de vaderlandse rijkenlijst moet over een vermogen van minimaal 130 miljoen euro beschikken. Een reden dat vaste waarde Jan van den Heuvel vorig jaar al zijn plaatsje in de lijst moet opgeven.

AGF-handel en verwerking
Traditiegetrouw zien we wel de nodige frietboeren in de lijst. Zo komen we patatboer Kees Meijer tegen op de 53e positie. Een andere smakelijke sprong ziet Quote bij Piet de Bruijne die zijn vermogen met 86% zag aandikken tot 400 miljoen euro. De frietverkopers staan tussen Henk de Jong van De Jong Verpakking die openhartig vertelde dat de geschatte 670 miljoen "meer in de richting komt." Gevraagd of Henk nog te wensen heeft, antwoordt hij:
"Nee, eigenlijk niet. weet je, ik kom uit de agrarische sector en heb nu weer een akkerbouwbedrijf in de Hoeksche Waard. Dat is mooi om te doen." Verder komen we de bekende namen als Jack Aartsen, Piet en Frans Kramer, Wolter Koops, Gerard Kroef en Adrie Murre tegen in de lijst.


Tuinbouw(toeleveranciers)
Meer namen komen we tegen bij de tuinbouw en toeleveranciers. Traditiegetrouw komen we hier de namen van de veredelaars Mazereeuw, Van Doornmalen, Taks, Groot, Timmerman en Vriend weer tegen, maar ook de bekende bloemennamen Van der Knaap, Van Zijverden, Barnhoorn en Beekenkamp zijn weer vertegenwoordigd. In de toeleveranciershoek zien we plaatsen ingeruimd voor uitzender Frank van Gool, Westlander Hans van der Valk en John van der Klugt die zijn geld verdiende met plantenkwekerijen, maar nu hoofdzakelijk actief is in het ontwikkelen van DC's. Het was de Quote-redactie niet ontgaan dat het gebied Siberiƫ niets met koude winters van doen heeft. Ook agrarisch toeleverancier Piet Bakker en kassenbouwer Wouter Kuiper zijn weer in de lijst opgenomen.



Families
In de aparte Familie top-50 zien we ook de nodige supermarkt- en veredelingsfamilies terug. Ook de familie Kloosterboer heeft met een geschat vermogen van 900 euro een mooie plek op de lijst. Quote heeft alleen geen flauw idee wat de 'Kloosterboertjes' uitspoken. "Over Klaas Kloosterboer de kunstenaar is wel veel informatie te vinden, maar die hoort dan weer niet thuis in de Quote 500."




Last but not least vermelden we ook de retailers op de lijst nog maar even. Ze spreken misschien niet bij iedereen even veel tot verbeelding, maar hebben ongetwijfeld veel profijt gehad van de cashcow van hun winkel: de AGF-afdeling.