Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog Rosa de Barbastro tomaten tot half november

De oogst van de Rosa de Barbastro tomaat in de Noord-Spaanse regio Aragón zal worden verlengd tot half november. De regen heeft immers voor wat oponthoud gezorgd. Het uitstel zal de kwaliteit van de tomaten en de oogstraming van 2,6 miljoen kilo niet in gevaar brengen.

"Er nog steeds tomaten beschikbaar. Ze zien er misschien iets anders uit dan bij de start van het seizoen begin juli, maar ze zijn nog steeds erg lekker. De regen heeft ze zeker goed gedaan", zegt teler Óscar Olivera.

"Het seizoen wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit", aldus José Antonio Armengol van het teeltbedrijf Terra Agronómica, onderdeel van Grupo Carreras. De uitbreiding van het areaal met 15 hectare kassen zal goed te merken zijn in de opbrengstcijfers.

Deze groep uit Huesca is leider in de teelt van Rosa de Barbastro tomaten met een oogst van ruim 2 miljoen kilo. Als de raming van 2,6 miljoen kilo standhoudt, zal de totale opbrengst sinds de start van het project in 2009 meer dan 20 miljoen kilo bedragen. De registratie van het merk in oktober 2014 heeft de afzet een duw in de rug gegeven.

Bron: diariodelaltoaragon.es

Publicatiedatum: