Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yara sluit ammoniakfabriek

Yara is van plan de locatie Yara Tertre om te vormen. De voorgestelde omschakeling zou de sluiting van de ammoniakfabriek inhouden en een verschuiving van de productie naar 'de meest concurrerende producten van de locatie, hoogwaardige nitraatmeststoffen en industriële stikstofchemicaliën.'

Yara Tertre, in Saint-Ghislain, in België, heeft te maken met moeilijke marktomstandigheden, in combinatie met hoge en volatiele energieprijzen en hoge onderhoudskosten, wat de afgelopen jaren heeft geleid tot aanhoudende financiële problemen. Bovendien verhogen strengere milieuregels en de noodzaak om de koolstofuitstoot te verminderen de druk op de productie van ammoniak in Tertre.

Michel Warzée, General Manager van locatie: "Om een winstgevende en duurzame activiteit op lange termijn te realiseren en tegelijkertijd banen van hoge kwaliteit te garanderen, moeten we overwegen om fundamentele veranderingen door te voeren. Deze beoogde veranderingen zouden ons in staat stellen om onze Europese klanten te blijven bedienen en ons voor te bereiden op de decarbonisatie van de site. Het versterken van de concurrentiekracht en winstgevendheid van Yara's topproducten en ons tegelijkertijd positioneren voor decarbonisatie zou in lijn zijn met Yara's strategie."

Door lokaal geproduceerde ammoniak te vervangen door ammoniak van andere productielocaties, is het de bedoeling om de activiteiten van de locatie te heroriënteren op haar meest winstgevende producten, premium nitraatmeststoffen en industriële producten. Na de voorgestelde transformatie zou de Tertre locatie 600.000 ton hoogwaardige nitraatmeststoffen en 250.000 ton industriële producten met een hoge toegevoegde waarde per jaar produceren. Door in de toekomst over te schakelen op ammoniak met een lage uitstoot zou de locatie in staat zijn om eersteklas koolstofarme nitraatmeststoffen te leveren, waardoor de klimaatvoetafdruk van land- en tuinbouw wordt verkleind.

In overeenstemming met de Belgische regelgeving inzake collectief ontslag heeft het management van Yara Tertre tijdens een vergadering van de ondernemingsraad de intentie aangekondigd om de locatie om te vormen. Dit is de eerste stap in de procedure van het informeren en raadplegen van werknemersvertegenwoordigers over de voorgestelde transformatie.

Als het voornemen wordt bevestigd, zou de transformatie leiden tot een vermindering van de omvang van de productie en zouden ongeveer 115 werknemers kunnen worden ontslagen, terwijl de Tertre-fabriek op lange termijn behouden zou blijven en zo meer dan 200 banen zouden worden veiliggesteld.

Voor meer informatie:
Yara
yara.com/

Publicatiedatum: