Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neemt robotica de teelt over?

Op dinsdag 19 november organiseert World Horti Center de achtste editie van I-Grow Inside. Tijdens het seminar, dat ook online te volgen is, duikt een driekoppig panel van professionals in het onderwerp 'Neemt robotica de mens over bij teelt in gecontroleerde omgevingen?'.

De afgelopen jaren heeft robotica een vlucht genomen, zo ook in de tuinbouwsector. Hoe gaan telers hiermee om en wat is voor hen het juiste moment om over te stappen? Het panel deelt door middel van verschillende stellingen hun visie op dit onderwerp. I-Grow Inside is bij te wonen in World Horti Center of online te volgen.

Neemt robotica de mens over bij teelt in gecontroleerde omgevingen?
Robotica duikt overal op, zo ook in de tuinbouwsector. "Ooit leek het toekomstmuziek, maar inmiddels zijn er robots die tomaten plukken en vliegen er drones door de kas. De ontwikkelingen gaan snel, maar lang niet iedere teler is hier klaar voor. Want, zo vraagt de teler zich af, wanneer is het juiste moment om over te stappen? En, welke veranderingen moeten er worden doorgevoerd in de bedrijfsvoering? Telers zitten met veel vragen en staan vaak sceptisch tegenover de vele experimentele ontwikkelingen. Dat terwijl co-creatie tussen ontwikkelaar en teler juist zo van belang is, dit helpt het tuinbouwcluster verder en maakt dat Nederland de boot niet gaat missen," aldus de organisatie.

Driekoppig panel
Een driekoppig panel van professionals staat klaar om tijdens I-Grow Inside in dit onderwerp te duiken en om vragen van telers weg te nemen. World Horti Center kondigt aan dat Timo Kleijwegt, Sales & Product Manager bij Certhon, Boy de Nijs, Product Manager Labour & Robotics bij Ridder en Renko Schuil, Sales Manager Indoor Farming bij TTA onderdeel zijn van het panel. Onder leiding van moderator Matthijs van den Beukel gaan zij met elkaar in gesprek, Matthijs legt hierbij stellingen voor aan het panel en brengt vragen in van het publiek.

Wanneer & waar
Het I-Grow Inside seminar op dinsdag 19 november is bij te wonen in World Horti Center, Europa 1 in Naaldwijk. Het seminar start om 14.30 uur, inloop is vanaf 14.00 uur. Achteraf is er een netwerkborrel tot 17.00 uur. Het seminar is tevens online te volgen van 14.30 tot 15.30 uur. Deelname aan het seminar is gratis, aanmelden kan via deze link https://form.jotform.com/242972195124358 of de website van World Horti Center.

I-Grow themaplein
De I-Grow Inside seminar serie is onderdeel van het I-Grow themaplein in World Horti Center. Dit themaplein is opgezet om de ontwikkeling en voordelen van teelt in gecontroleerde omgevingen, zoals hightech kassen en indoor farms, te laten zien. Allerlei bezoekers hebben dit themaplein al bezocht, van studenten tot presidenten en van investeerders tot beleidsmakers. Het I-Grow themaplein is een samenwerkingsverband tussen World Horti Center en verschillende bedrijven.

Voor meer informatie:
World Horti Center
[email protected]
https://www.worldhorticenter.nl/

Publicatiedatum: