Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energieopslag makkelijker toegankelijk voor zakelijke klant

Per oktober 2024 intensiveren SOFAR en New Energy Systems hun samenwerking gericht op de zakelijke markt voor energieopslagsystemen. Het nieuwe partnership tussen SOFAR en New Energy Systems markeert een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven. Door de krachten en jarenlange expertise te bundelen, willen de bedrijven de energietransitie in Nederland versnellen en versterken door duurzame energieoplossingen toegankelijker te maken voor een breed scala aan klanten.

De zakelijke sector kent uiteenlopende energie-uitdagingen en projectvereisten zoals onbalanskosten, netcongestieproblematiek (onvoldoende LDN- en/of ODN-contractvermogen) en optimalisatie verbruik eigen opgewekte zonnestroom. In deze samenwerking staat het volledige ontzorgen van de klant centraal, met op maat gemaakte oplossingen die aansluiten op specifieke wensen. Met de snel veranderende energiemarkt is er in Nederland het afgelopen jaar een sterke toename geweest in de vraag naar energieopslagoplossingen.



Een toekomstbestendige samenwerking
Met deze samenwerking willen SOFAR en New Energy Systems inspelen op de groeiende behoefte aan betrouwbare en schaalbare energieopslagsystemen. Bedrijven staan voor de uitdaging om hun energieverbruik te optimaliseren en tegelijkertijd de belasting van het stroomnet te verminderen. Door het aanbieden van flexibele en toekomstbestendige oplossingen wordt het voor organisaties eenvoudiger om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en tegelijkertijd kosten te besparen.

SOFAR heeft twee energieopslagoplossingen gelanceerd, gericht op commerciële en industriële (C&I) projecten en utiliteitsprojecten: de SOFAR PowerMagic en SOFAR PowerMaster. Beide systemen kenmerken zich door een lagere "levelised cost of storage" (LCOS), hoge efficiëntie en flexibiliteit, optimale veiligheid en intelligent beheer. Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen de systemen flexibel worden geconfigureerd, waardoor ze ideaal zijn voor uiteenlopende projectvereisten. Bovendien is het mogelijk om het systeem later uit te breiden.

De SOFAR PowerMagic biedt een opslagcapaciteit van 215 tot 344 kWh per container en kan worden uitgebreid tot 1.376 kWh met extra batterijcontainers. Deze configuratie kan tot zes keer in parallel worden aangesloten, wat resulteert in een totale opslagcapaciteit van maximaal 8.256 kWh.

De SOFAR PowerMaster heeft een opslagcapaciteit van 3,44 tot 3,93 MWh per container, en deze kan worden verveelvoudigd door extra containers toe te voegen. De opslagcapaciteit van beide systemen kan flexibel worden geconfigureerd op basis van de specifieke projectvereisten.

Innovatie en duurzaamheid
Ook innovatie en duurzaamheid staan centraal in deze samenwerking. SOFAR brengt een breed scala aan geavanceerde technologieën op het gebied van energieopslag en omvormers in, terwijl New Energy Systems haar diepgaande marktkennis en netwerk in Nederland inzet om klanten optimaal te ondersteunen. Zo heeft New Energy Systems recent haar in huis ontwikkelde EMS de 'New Energy Manager' aangekondigd. Het systeem is merk-onafhankelijk en compatibel met diverse zonnestroom- en batterij opslagsystemen, EV-laders (AC en DC), warmtepompen etc. en kan voorzien worden van tal van functies zoals flexcontracten van netbeheerders, sturing op day-ahead prijzen, besparing op onbalanskosten e.d. om fysieke en financiële energiestromen te managen. Samen streven de bedrijven ernaar innovatieve oplossingen aan te bieden die niet alleen een positieve impact hebben op de energiemarkt, maar ook bijdragen aan een snellere overgang naar duurzame energie.

Voor meer informatie:
SOFAR
https://sofarsolar.eu/


New Energy Systems
[email protected]
www.newenergysystems.nl/

Publicatiedatum: