Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coöperatie Hoogstraten zet deuren open voor telers, medewerkers en buren

"Aan de vooravond van onze nieuwe toekomststrategie mooi om inzicht te geven"

Tholen - Zaterdag 12 oktober heeft Coöperatie Hoogstraten haar deuren opengezet. "Geen open dag, zoals men die kent, maar allemaal mensen die op een of andere manier verbonden zijn met onze organisatie – of het nu als teler, medewerker, buur, ghesel van de aardbei of iemand uit hun naaste omgeving is. Dankzij hen staan we als Coöperatie waar we vandaag staan en kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Het doel was echt om te laten zien wat er allemaal achter onze muren gebeurt. Ik denk dat dit soort evenementen heel erg waardevol zijn om inzichten te geven", vertelt Leen Matthé van Coöperatie Hoogstraten.

De week ervoor vond de VOKA Openbedrijvendag plaats door heel Vlaanderen. Reden voor Coöperatie Hoogstraten om het op hun eigen manier te doen. "We hebben zo'n 20 jaar geleden eens meegedaan met de Openbedrijvendag. Opnieuw kwam het idee om onze organisatie in de kijker te zetten, maar dan nu eerder als 'dankjewel'-dag aan iedereen die een sterke band heeft met de coöperatie. Hen laten zien hoe we zijn veranderd in de loop der jaren en waar we vandaag de dag staan. Daarnaast konden we aan onze buren laten zien wat er in hun achtertuin gebeurt. In dat kader is het denk ik nog mooier dat we tegen de 1200 bezoekers hebben mogen verwelkomen. We hoopten in eerste instantie op zo'n 800 bezoekers, maar hebben dat dus fors kunnen overschrijden. De mooie reacties nadien laten zien dat dit zeker een geslaagde dag is geweest."

Rondleiding door het pand
De dag begon in Hoogstraten rond 13.30 uur. "In de middag openden we de deuren, waarna mensen konden beginnen met een rondleiding door onze gebouwen. Hierbij kregen ze een boekje mee, waarmee ze informatie konden verzamelen en uiteindelijk prijzen konden winnen. Speciaal voor deze gelegenheid waren er ook twee afdelingen aan het werk. Ten eerste de punnet opzetafdeling en ten tweede de afdeling centraal sorteren. Daar konden de bezoekers in overleg gaan met de aanwezige medewerkers over de werkzaamheden die verricht werden."

"Bij de punnet opzetafdeling was dit bijvoorbeeld het gebruik van de QR-code. Kent iedereen dit principe? Hoe verloopt de traceerbaarheid? Maar ook: hoe verloopt het automatisch inzetten van de punnets? Zo merkten we dat nog niet iedereen alle machines die we gebruiken, had gezien. Het is leuk dat we dit nu allemaal tentoon konden stellen", legt Leen uit. "Daarnaast werden er op de centrale sortering effectief paprika's gesorteerd, waar bezoekers onder meer uitleg kregen waarom telers kiezen voor centrale sortering en wat de voordelen hiervan zijn. Bovendien waren er over de hele rondleiding informatieborden geplaatst. Hier waren ze zo'n anderhalf uur zoet mee, maar uiteindelijk kon iedereen het op zijn eigen tempo doen."

Daaromheen was ook de nodige animatie voorzien. "Zoals bijvoorbeeld in de verkoopzaal, waar een klokverkoop opgezet was, zodat iedereen kon ervaren hoe dit te werk gaat. We hadden hier ook een wedstrijdje aan verbonden. Ten slotte kon er in de tent buiten afgesloten worden met een hapje, drankje en gezelligheid. Hier hadden we ook een groot scherm geplaatst met beelden van Coöperatie Hoogstraten van 1933 tot en met nu."

Collectiviteit
Leen spreekt van een geslaagde dag, maar een jaarlijks evenement zal het, zo stelt ze, niet worden. "We zullen het daarom zeker niet ieder jaar doen. Ik denk dat het dan ook zijn kracht verliest, want je moet wel iets hebben om te laten zien. Als er veranderingen zijn of nieuwe projecten is het heel mooi om het te laten zien, maar dit kan niet ieder jaar. Ik denk overigens wel dat dit soort evenementen zeer belangrijk zijn om inzichten te geven in wat er achter de deuren van grote organisaties gebeurt en om de appreciatie voor de sector te stimuleren. Uiteindelijk gaf het ook voldoening als je de trots ziet bij onze medewerkers en telers. Die collectiviteit willen we in de toekomst nog meer op inzetten."

Hieronder een sfeerimpressie:

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
2320 Hoogstraten, België
Tel: +32 (0)3 340 02 11
[email protected]
www.hoogstraten.eu