Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importseizoen met lagere prijzen cherrytomaat gestart

De tomatenprijzen lagen in Spanje in september een stuk lager in vergelijking met vorig jaar. Vooral de start van het seizoen voor cherry- en specialtytomaten is tegengevallen. Net als voor trostomaten uit Spanje lagen de prijzen hier lager dan het vijfjarig gemiddelde.

Ook de prijzen voor cherry- en specialtytomaten uit Nederland vielen in september iets lager uit dan een jaar eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het tomatendashboard van de Europese Commissie. De gemiddelde kiloprijs in dit segment komt in Nederland in september 3 procent lager uit. Het brengt de prijs op 2,72 euro per kilo. In Spanje ligt de kiloprijs in het cherry- en specialtysegment volgens de EU-statistici op 1,36 euro per kilo.

Ten opzichte van augustus stegen overal de prijzen voor vrijwel alle segmenten in alle landen op het dashboard. De enige uitzondering hier is een daling van de prijzen voor cherry- en specialtytomaten in Frankrijk.

De gemiddelde prijs voor een kilo tomaten in Europese Unie lag op 1,61 euro. Daarmee ligt de prijs tussen het vijfjarig gemiddelde en de recordprijs van vorig jaar september in.

Bron: Europese Commissie

Foto index: ID 19069536 © ProductionPerig | Dreamstime.com