Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provincie Noord-Brabant en ZLTO versterken samenwerking GreenTechPort Brabant

Om de concurrentiekracht en marktpositie van de Brabantse tuinbouwsector verder te versterken, hebben de Provincie Noord-Brabant en de ZLTO de samenwerking met GreenTechPort Brabant (GTPB) officieel verlengd.

Met hun handtekeningen bekrachtigden ZLTO-voorzitter Wim Bens en gedeputeerde Marc Oudenhoven (Agrarische Ontwikkeling) op 17 oktober deze stap naar de volgende fase van het platform.



Van visie naar impact
Vier jaar geleden nam ZLTO het initiatief voor de oprichting van GreenTechPort Brabant, een netwerkplatform om de Brabantse tuinbouwsector naar een hoger plan te tillen. Het triple helix-model, waarbij ondernemers, kennisinstellingen en overheden samenwerken, vormde de basis van dit initiatief.

Strategisch ecosysteem
GreenTechPort Brabant wil een ecosysteem zijn waarin bedrijven, kennisinstellingen en andere partners gemakkelijk met elkaar in contact komen om kennis te delen, innovaties te stimuleren en duurzame oplossingen op het gebied van arbeid, milieu en energie te ontwikkelen. Door strategische allianties op te bouwen en een maatwerk-aanpak te hanteren, kunnen gezamenlijke ambities worden verwezenlijkt.

Met de verlenging van de samenwerking tussen ZLTO en de Provincie Noord-Brabant wordt nu een nieuwe fase ingeluid waarin GreenTechPort Brabant verder groeit en zich nog sterker richt op innovatie en duurzaamheid binnen de tuinbouwsector. Onder de leiding van directeur Xander Pieterse zal een team van experts zich inzetten voor de versterking van een vitale en toekomstbestendige Brabantse tuinbouw – één van de belangrijkste pijlers voor een sterk landbouwsysteem in de regio.

Innovatiekracht als fundament
ZLTO-voorzitter Wim Bens ziet enorme kansen in de voortzetting van GreenTechPort Brabant: "We hebben goud in handen. De kennis, het ondernemerschap en de innovatieve kracht van onze tuinbouwsector vormen een unieke combinatie. Onze strategische ligging – tussen logistieke hub Mainport Rotterdam, de Biobased Delta in West-Brabant, het logistiek en tuinbouwcluster in Limburg en technologiecentrum Brainport Eindhoven – maakt Noord-Brabant het kloppend hart van groene innovaties. Talloze groene stromen verbinden ons met het Europese achterland, wat ons ongekende kansen biedt. Met GreenTechPort willen we deze kansen blijven benutten en ondernemerschap verder stimuleren."

Gedeputeerde Marc Oudenhoven ziet de voortzetting als een stimulans om het innovatieve karakter van de agrarische sector in Brabant te verstevingen: "Er is veel innovatie in Brabant. Ook in de agrarische sector. De wijze waarop voedsel wordt geteeld, de vernieuwingen die ik bijna dagelijks zie alsook de behendigheid waarmee wordt ingespeeld op de veranderende voedselbehoefte verdient een extra zetje in de rug. Met de voortzetting van de GTP Brabant is dit gewaarborgd."

Bron: Landbouw en Voedsel Brabant

Publicatiedatum: