Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 42

Prijs trostomaat stijgt door, komkommer zakt verder terug

De prijs voor trostomaten is doorgestegen afgelopen week bij de VBT-veilingen. De gemiddelde kiloprijs komt hiermee boven de 2 euro uit: 2,195 euro is er gemiddeld over heel week 42 betaald.

De middenprijzen voor losse tomaten zakten wel, net als de prijzen voor komkommer en aubergine.

De middenprijs voor kropsla is stabiel. Voor de diverse slasoorten geldt dat de omschakeling van buitenteelt naar kas ook zichtbaar is in het prijzenoverzicht. Zo komt de Lollo Bionda inmiddels uit kas en vollegrond, met een iets hogere prijs voor het kasproduct: 0,653 euro per stuk om 52,3 eurocent per stuk voor het product van buiten.

De middenprijs voor aardbeien zakt de afgelopen tijd weer wat terug. Het aanbod heeft zich weer hersteld, nadat er even weinig product beschikbaar was.

De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij. Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 42 voor groenten.