Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewasbescherming langer laten naijlen

Tholen - Waar voorheen de groententelers wat achterbleven op de siertelers, ziet Jos Veugen van Veugen Technology juist nu daar een toename van het gebruik van vernevelaar Powerfogger. Ook daar vinden steeds vaker gewasbeschermingsbehandelingen plaats met een vernevelaar. Dat past helemaal in deze tijd. Biologische middelen worden steeds vaker ingezet. Jos: "En je ziet dat er bij de biologische middelen vaak meer water wordt gebruikt. En daar is de Powerfogger ook goed in."

De Powerfogger wordt elektrisch aangedreven. Er zijn ook vernevelsystemen in de gewasbescherming die gebruikmaken van een benzinemotor. Het grote verschil is dat de elektrisch aangedreven Powerfogger geen warmte uitstoot en benzine verbrandt. Jos: "We horen dat steeds minder klanten een verbrandingsmotor in de kas willen hebben in verband met de uitlaatgassen. Tevens zijn veel biologische middelen temperatuurgevoelig. Ondanks dat we werken met koelnozzles denken klanten toch dat dit invloed heeft op de werking van de middelen. Met de Powerfogger is dat dus opgelost."

Arbeidsbesparing
Spuiten is zelden de favoriete bezigheid van het personeel in de kas. Jos ziet het arbeidsbesparende karakter van de Powerfogger TB60D als groot voordeel. Hoe werkt dat dan? Het einde van de middag wordt de Powerfogger klaargezet en ingesteld. Je kunt het eventueel op hoogte zetten. Voordat het apparaat zijn werk gaat doen, wordt er ongeveer een half uur geventileerd.

Jos geeft aan dat dat de verspreiding ten goede komt: "Als de lucht al in beweging is voordat het middel ingezet wordt, zien we dat het middel overal komt. De lucht is dan al in beweging en het duurt even voordat de mist neerdaalt. Het naventileren laat het effect nog even naijlen. De ramen blijven zo lang mogelijk dicht. Maar voordat 's ochtends de mensen binnenkomen, moet er wel goed afgelucht zijn, natuurlijk." 's Ochtends, zodra de mensen binnenkomen, wordt de apparatuur dan afgespoten en schoongespoeld. Klaar voor het volgende gebruik.

Doordat de machine het werk doet, en niet de mens, wordt het resultaat uniformer. En daarmee betrouwbaarder. Overal komt evenveel van de werkzame stof terecht. Het is persoonsonafhankelijk resultaat.


Voor meer informatie:
Jos Veugen
Veugen Technology
Tel: +31 (0)495 160 188
[email protected]
www.veugentech.com/