Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herstart werkzaamheden warmtenet Aardwarmte Polanen

De werkzaamheden aan het warmtenetwerk van Aardwarmte Polanen hebben een succesvolle (her)start gehad met een zeer soepel verlopen intrekoperatie van twee boringen. Dat deelt Warmten netwerk Westland begin oktober. Aardwarmte Polanen gaat in de komende twee jaar ruim 20 glastuinbouwers van warmte voorzien.

De ingetrokken leiding heeft een lengte van 258 meter. En dat keer 2: een aanvoer- en een retourleiding op hetzelfde tracé. Deze leidingen sluiten aan op het tracé dat vanaf de bronlocatie Polanen komt en richting Poeldijk, Monster en 's-Gravenzande gaat. Er wordt aan een regiodekken warmtenetwerk gewerkt.

In 2023 is door hoge inflatie de financiële haalbaarheid van de aardwarmteprojecten en daarbij de aanleg van de warmtenetten in Maasdijk en Polanen zeer uitdagend gebleken, stelde HVC eerder dit jaar. "De sterk gestegen prijzen hebben effect op de voortgang van de projecten. Omdat de ontwikkeling van een aardwarmtebron onlosmakelijk is verbonden met de ontwikkeling van het warmtenet is het tempo van de aanleg in 2023 vertraagd." In april 2023 gingen de boorwerkzaamheden bij Aardwarmte Polanen van start.

Publicatiedatum: