Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akkoord over vroegpensioenregeling

Het kabinet en sociale partners, waaronder LTO, hebben een akkoord gesloten over een structurele en gerichte vroegpensioenregeling voor werkenden met zwaar werk. Voor werkgevers en werknemers met zwaar werk blijft het mogelijk om ook na 2025 afspraken te maken om vervroeg met pensioen te gaan. De afspraken over de vroegpensioenregeling zijn onderdeel van een breder pakket aan maatregelen gericht op gezond werken tot aan het pensioen.

De huidige tijdelijke vroegpensioenregeling loopt eind 2025 af en wordt op basis van dit akkoord nu verlengd. LTO-voorzitter Ger Koopmans: "Wij zijn blij dat er een akkoord is en er duidelijkheid is voor ondernemers en werknemers. Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat iedereen op een gezonde manier het pensioen haalt."

Op de cao-tafel kunnen werkgevers en vakbonden afspraken maken over of er een vroegpensioenregeling wordt afgesproken en voor wie deze gaat gelden. Dit betekent dat de doelgroep strikt afgebakend en onderbouwd moet worden zodat de vroegpensioenregeling gericht ingezet wordt. Indien in sectoren een vroegpensioenregeling op de cao-tafel wordt afgesproken, betekent dit dat werkenden 3 jaar voor AOW met pensioen gaan en een uitkering ter hoogte van netto AOW van de werkgever ontvangen. Het kabinet biedt extra fiscale ruimte om de uitkering met maximaal 300 euro per maand te verhogen voor werkenden in knellende situaties.

De afspraak over de vroegpensioenregeling is onderdeel van een bredere duurzame inzetbaarheidsagenda die in mei 2025 wordt gepresenteerd. In deze agenda zullen meerdere maatregelen worden opgenomen gericht op zo lang mogelijk gezond aan het werk blijven.

Lees hier het persbericht van het Ministerie van SZW en het onderhandelaarsakkoord.

Bron: LTO

Publicatiedatum: