Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister blij met 'goede voorbeelden' automatisering en robotisering in glastuinbouw

Minister Eddy van Hijum Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bracht onlangs een bezoek aan het komkommerbedrijf Drenthe Growers BV en orchideeënkwekerij Van Geel Group, waar Inge Bergsma- De Vries en Martijn van Geel lieten zien welke stappen al zijn gezet in de glastuinbouw. Minister Van Hijum was onder de indruk van wat hij zag, deelt Kyra Broeders van Glastuinbouw Nederland: "We willen echt met de sectoren in gesprek over hoe we de toekomst kunnen vormgeven. En zijn blij met de goede voorbeelden van automatisering en robotisering die in de glastuinbouw al zichtbaar zijn."

Zelf deelt de minister ook een bericht over zijn bezoek op LinkedIn. "De twee familiebedrijven die ik vandaag bezocht, laten zien hoe het wél kan. Ze zorgen niet alleen voor technische en sociale innovatie op de werkvloer, maar ook voor goede huisvesting voor hun internationale werknemers.

Bedankt voor het delen van jullie ervaringen vandaag. Mooi om te zien wat innovatie allemaal kan betekenen voor de sector én de mensen. Laten we hopen dat veel meer werkgevers dit goede voorbeeld volgen!"

Publicatiedatum: