Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klasse II aubergines in Spanje uit de handel gehaald

Gezien de marktsituatie voor zwarte aubergines heeft Hortyfruta, de Andalusische interprofessionele organisatie voor groenten en fruit, op basis van regionale wetgeving besloten het klasse II product van conventionele teelt vanaf vrijdag 18 oktober uit de handel te weren. De afgelopen jaren kwam een dergelijke ingreep ook regelmatig voor.

Alleen klasse I product en de extra kwaliteit zullen nog op de markt worden gebracht, wat gevolgen heeft voor alle telers en handelaren in Andalusië.

Volgens Hortyfruta is sinds vorige week de oogst in de stroomversnelling gekomen, ondanks een min of meer gelijkaardig areaal als vorig seizoen en een vertraging in de teelt tussen weken 35 en 40. Er wordt een piek in de afzet verwacht in komende weken.

Toezicht en controle
Vanaf het moment dat deze maatregel in voege treedt, begint ook een periode van strikte controle om de naleving door telers en handelaren te verzekeren. Hortyfruta voert die controle uit in samenwerking met het gewestelijke ministerie van Landbouw.

Voor meer informatie:
Hortyfruta
Ctra. de Málaga 44, 3ª planta
04002 Almeria (Spanje)
Tel: +34 662 388 055
[email protected]

Publicatiedatum: