Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handig hulpmiddel voor tillen buisrails tijdens teeltwisseling al geregeld?

Tijdens de teelt gaat de aandacht van telers uit naar de teelt, maar zodra het einde van de teelt nadert, kijken ze ook vooruit naar het moment dat de kas weer leeg moet. De teeltwisseling komt eraan. Wie gaat wat doen en wat is er nodig?

Voor steeds meer telers in ieder geval een buisraillift. In een kas van tien hectare ligt er al gauw vijftig kilometer aan verwarmingsbuizen. Voor het tillen van al die buizen is de buisraillift een handig hulpmiddel. "Zeker de afgelopen drie, vier weken is het echt druk met aanvragen", zegt Richard Frenken van FB Engineering. "De schuur staat hier vol met machines die we eerdaags aan telers uit gaan leveren."

Dit seizoen vindt de teeltwisseling bij veel telers weer op het traditionele moment plaats, nadat de afgelopen jaren de gebruikelijk schema's nog weleens werden losgelaten. Het maakt dat er, ook bij FB Engineering, sprake is van topdrukte medio oktober. Zowel voor verkoop als verhuur biedt het bedrijf buisrailliften aan.

Eén man bediening
De lift mechaniseert zwaar spierballenwerk. Richard zet het product, uitgevonden door Wiel Nies, in de markt. De Buisraillift is leverbaar voor bijna elke buisrailmaat. De machine tilt de buisrails op en legt ze, niet onbelangrijk, ook weer netjes recht in lijn terug. Er slechts één persoon nodig om de machine te bedienen.

Waar de buisrails tijdelijk omhoog zijn getild met hulp van de buisraillift, kan de teler de kas schoonmaken, ook als de dagen korter worden. Door een LED-schijnwerper aan de buisraillift toe te voegen kan het buisrailliften ook 's avonds of in de vroege ochtend gebeuren.

Voor meer informatie:
Richard Frenken
FB Engineering
Tel.: +31 6 53 32 93 69
[email protected]
www.buisraillift.nl