Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe miljoenen voor ontwikkeling biofungicide

De Gentse biologische gewasbeschermingsspecialist Biotalys heeft opnieuw 15 miljoen euro aan investeringsgeld opgehaald. Het geld komt bij drie verschillende investeerders vandaan.

"We zullen deze fondsen strategisch inzetten om onze R&D-pijplijn te bevorderen met als doel om jaarlijks één nieuw project te lanceren, zoals de onlangs aangekondigde toevoeging van BioFun-8 voor uitgebreide schimmelbestrijding. De timing van deze investering verlengt onze cash runway terwijl we wachten op definitieve wettelijke goedkeuringen voor Evoca en overgaan op commercialisering van Evoca NG en het genereren van een sterke en toenemende inkomstenstroom op de lange termijn", zegt Kevin Helash, CEO van Biotalys.

Aan de marktintroductie van Evoca wordt al jaren gewerkt. In Nederland lopen demonstratieproeven met de biofungicide.

Ackermans & van Haaren NV, Agri Investment Fund BV en de nieuwe investeerder ASR Vermogensbeheer NV leveren de miljoenen.

Beursgenoteerd
Biotalys is beursgenoteerd. Het bedrijf heeft ook 5.300.352 nieuwe aandelen uitgegeven. De uitgifte vertegenwoordigt ongeveer 16,5% van de uitstaande aandelen van de vennootschap voorafgaand aan de transactie en gebeurde aan een uitgifteprijs van 2,83 euro per aandeel, wat een korting vertegenwoordigt van 10% vergeleken met de gewogen gemiddelde prijs van het aandeel van de vennootschap op Euronext Brussel gedurende de periode van 30 dagen van (en met inbegrip van) 11 september 2024 tot en met 10 oktober 2024.

Bron: Biotalys

Publicatiedatum: