Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe krijgen we grip op micro-organismen?

Eén van de workshops op het Water- en PlantgezondheidEvent in Bleiswijk op 10 oktober ging over micro-organismen in teeltsystemen. Die zijn altijd aanwezig en zelfs noodzakelijk voor gezonde, weerbare planten. Jan van Staalduinen doet verslag voor Glastuinbouw Waterproof.

"Wij maken onderscheid tussen The Good, The Bad en The Ugly", vertelde Marta Strteminska van Wageningen University & Research. Samen met Carina Eisfeld (KWR) en Marcelle van der Waals (SCFF) gaf zij de bezoekers een inkijkje in onderzoeksprojecten en -methoden die gericht zijn op het microbioom in de wortelomgeving.


Marta tijdens de Waterdag 2024

"Micro-organismen zijn in vele klassen, soorten en varianten (formae speciales) alom en in groten getale aanwezig, zelfs in schone, zorgvuldig ontsmette teeltsystemen. Terwijl planten bij sommige micro-organismen (The Good) uitstekend gedijen, kunnen pathogene organismen (The Bad) ziekten of een verstoorde groei veroorzaken en zijn andere (The Ugly) zelfs voor mensen bedreigend. Nu telers steeds minder kunnen terugvallen op pesticiden en zich inzetten voor een duurzame, weerbare teeltwijze, groeit de noodzaak om meer inzicht in en controle over het microbioom te verkrijgen."

Lees verder op: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: