Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elke acre telt voor lokale gemeenschap

Mid-Ohio Food Collective (MOFC) neemt de volgende stap in urban farming met zijn "slimme teeltbedrijf" in de Hilltop buurt van Columbus, Ohio. Dit teeltbedrijf van 2 hectare combineert CEA-technieken en richt zich op voedselzekerheid, duurzaamheid en gemeenschapseducatie. Het project, dat wordt geleid door Trevor Horn, directeur van het teeltbedrijf, combineert de teelt van voedsel met de empowerment van een nieuwe generatie telers om weerbaarder te worden tegen de groeiende uitdagingen op het gebied van land- en tuinbouw.

Het teeltbedrijf is gevestigd op een voormalig braakliggend terrein en maakt gebruik van CEA-technologieën zoals vertical farming en containerteelt om de slechte bodemkwaliteit en beperkte ruimte te omzeilen. "Ons motto is 'Make every acre count'," legt Trevor uit. Met behulp van meer dan 300 verticale torens kan het teeltbedrijf duizenden kroppen sla in één cyclus produceren.

Educatieve kassen en teeltsystemen
Het succes van MOFC ligt in het gebruik van zijn teeltsystemen en kastechnologieën. Hoge tunnels, met plastic omwikkelde structuren geleverd door het USDA, beschermen de gewassen tegen onvoorspelbaar weer, terwijl Nederlandse emmersystemen de teelt van gewassen zoals tomaten optimaliseren, waarbij elke emmer 15 tot 22 kilo oplevert. Door de integratie van hydrocultuur omzeilt het teeltbedrijf de noodzaak van langdurige regeneratie van de grond, een proces dat tot 10 jaar kan duren op eerder ontwikkeld land.

"De USDA heeft veel urban farmers die hoge tunnels gegeven, maar het grootste probleem is de grond. Ons teeltsysteem kan een oplossing bieden, waardoor urban farmers efficiënt kunnen telen en voedsel direct op de markt kunnen brengen," zegt Trevor.

Deze hightech systemen verhogen niet alleen de opbrengst, maar bevorderen ook de duurzaamheid door het aantal voedselkilometers te verminderen en de producten verser te houden voor de lokale gemeenschappen. Het teeltbedrijf verbouwt verschillende gewassen, waaronder komkommers, tomaten, sla en aardbeien, met opmerkelijke resultaten. In de eerste maanden van dit jaar oogstte het teeltbedrijf al meer dan 450 kilo komkommers en tientallen kilo's sla en tomaten.

Een van de meest succesvolle innovaties is het slasysteem van het teeltbedrijf, dat tot 500 kroppen sla tegelijk kan bevatten. "Het systeem zorgt niet alleen voor hogere opbrengsten, maar bespaart ook water - een steeds belangrijker wordende bron," benadrukt Trevor. De zeecontainer van het teeltbedrijf die omgetoverd is tot een kweekcontainer, uitgerust met LED-belichting, is een ander voorbeeld van hoe CEA jaarrond productie in stedelijke omgevingen mogelijk kan maken.

Ontwikkeling van werknemers via CEA
Een van de kassen is volledig gewijd aan CEA-technieken leren aan middelbare scholieren en studenten. Dit voorziet studenten van de vaardigheden die ze nodig hebben om een plaats te veroveren in het groeiende veld van hightech teeltbedrijven. Trevor benadrukt het belang van deze missie: "We hadden die kas kunnen vullen met een van die volledig geautomatiseerde systemen en ons alleen op de opbrengst kunnen richten. Maar het educatieve gedeelte is cruciaal voor ons, omdat het een enorme kans is om iemand de vaardigheden te geven die hij of zij nodig heeft voor een carrière in CEA."

Via lokale samenwerkingen in vertical farming, zoals 80 Acres Farms in Cincinnati, zorgt het teeltbedrijf ervoor dat studenten voorbereid zijn op de toenemende carrièremogelijkheden in Ohio. Studenten leren niet alleen de technische vaardigheden van het telen in een gecontroleerde omgeving, maar ook codering en automatisering, dankzij de "farm bots" van het teeltbedrijf - machines ontworpen door NASA die geprogrammeerd zijn om taken uit te voeren zoals het planten van zaad en het testen van de grond.

"Mijn 9-jarige zoon is via een kamp begonnen met coderen en hij leert het op school. Deze innovaties helpen kinderen om buiten de gebaande paden te denken en de mogelijkheden in de land- en tuinbouw te zien," vertelt Trevor, die benadrukt hoe CEA jongere generaties betrekt en interesse wekt voor hightech carrières in teeltbedrijven.

Wat de toekomst kan brengen
Met plannen om de activiteiten uit te breiden, wil MOFC zowel de productie als het educatieve bereik vergroten. In afwachting van financiering worden er twee extra kassen ontwikkeld om de teelt jaarrond uit te breiden. Het vermogen van het teeltbedrijf om groenten te verbouwen tijdens de koude winters in Ohio met behulp van energie-efficiënte gecontroleerde omgevingen is een belangrijk onderdeel van de toekomstige strategie. Door de behoefte aan kunstmatige belichting te minimaliseren, proberen ze de bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden.

"Onze 'voedsel is gezondheid'-strategie is erop gericht om verse AGF direct in de handen van onze buren te krijgen," legt Trevor uit, waarmee hij de missie van het teeltbedrijf om de toegang tot voedzaam voedsel in lokale gemeenschappen te verbeteren, kracht bijzet.

Het slimme teeltbedrijf van Mid-Ohio Food Collective is meer dan alleen een plek om voedsel te verbouwen en is gericht op leren en onderwijzen. Zoals Trevor het zegt: "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen te laten zien dat ze jaarrond kunnen telen, zelfs in stedelijke gebieden zoals Columbus."

Voor meer informatie:
Trevor Horn
Mid-Ohio Food Collective
[email protected]
mofc.org

Publicatiedatum: