Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zonder én met slechts beperkte hoeveelheid koude

Fossielvrij aardbeien telen in de winter

Botany en The Greenery zijn samen gestart met een nieuw project: 'Aardbeien jaarrond – fossielvrij'. Dit driejarige project richt zich op het ontwikkelen van een nieuwe, verbeterde teeltstrategie voor aardbeien, met als ultieme doel een fossielvrije toekomst voor de glastuinbouw in 2040. De ambitie is om tegen die tijd klimaatneutraal te kunnen telen en produceren.

In augustus zijn de eerste planten gezet voor een onbelichte winterteelt. De onderzoekers gaan in de komende jaren twee belangrijke teeltsporen onderzoeken:

☀️1. Fossielvrij telen zonder koude in de winter en een oogstverloop dat vergelijkbaar is met die van een zwaar geforceerde teelt
❄️2. Fossielvrij telen met een gelimiteerde hoeveelheid koude in de winter en een oogstverloop dat vergelijkbaar is met die van een gangbaar geforceerde teelt

Deze aanpak biedt de mogelijkheid om elk jaar te leren en te verbeteren, met dank aan de intensieve samenwerking met telers van The Greenery. Hun inzichten en ervaringen zijn voor de onderzoekers van Botany van groot belang om tot de beste strategie te komen.

Bron: Botany

Publicatiedatum: