Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 117.000 bezoekers bij afgelopen Fruit Attraction

Van 8 tot 10 oktober 2024 nam VLAM samen met 24 Vlaamse exportbedrijven deel aan de 16de editie van Fruit Attraction, die dit jaar haar grootste editie ooit beleefde. Met 2.201 exposanten uit 59 landen (een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar) en 70.254 vierkante meter beursoppervlakte, verwelkomde de beurs meer dan 117.000 AGF-professionals uit 145 landen.

Bij de VLAM deelnemers zagen ze duidelijk het groeiende belang van de beurs. Voor groenten en fruit waren negentien bedrijven aanwezig: BelExport, Belgian Fruit Valley, BP Fruitcraft, Calsa, Cuvelier Fruit, Demargro, Devos Group, Fresh Fruit Service, Nicolai Fruit, Pacbelimex, REO-veiling, Rotom/Orca, Vergro en Devleeschouwer, Fruithandel Wouters, Special Fruit, Group ADW met Starfruit Company en Van Dijk Food Belgium en VHM Fruit Trade. Vanuit de aardappelsector stonden Binst Breeding & Selection, De Aardappelhoeve, Pomuni, RTL Patat en Warnez op de VLAM-stand. Naast de bedrijven op de VLAM-stand tekenden ook BelOrta en Coƶperatie Hoogstraten opnieuw present met een eigen stand.

"VLAM en de Vlaamse exportbedrijven presenteerden de AGF-producten op de gekende moderne en opvallende stand 'Fresh From Flanders', waar de nadruk lag op de kwaliteit, duurzaamheid en innovatie van Vlaamse groenten, fruit en aardappelen. De 24 bedrijven kregen de gelegenheid om hun producten te promoten en belangrijke contacten te leggen met internationale kopers en distributeurs", zo benadrukken ze.

Op woensdag werd het Vlaams paviljoen vereerd met een officieel bezoek van Didier Nagant de Deuxchaisnes, de Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Belgische ambassade in Madrid, samen met FIT-vertegenwoordiger Dirk Schamphelaere. Beiden waren zeer onder de indruk van de professionele opzet en de kwaliteit van de Vlaamse producten. Dit bezoek benadrukte de strategische en economische waarde van de Vlaamse aanwezigheid op deze belangrijke internationale beurs.

"In de toekomst zal VLAM blijven investeren in internationale beurzen zoals Fruit Attraction om de Vlaamse AGF-sector wereldwijd te promoten en om nieuwe exportkansen te benutten. De positieve resultaten van deze editie geven vertrouwen in een verdere groei en versterking van de Vlaamse aanwezigheid op de wereldmarkt."

De volgende editie van Fruit Attraction vindt plaats van 30 september tot 2 oktober 2025.

Bekijk hier nogmaals de fotoreportage van de afgelopen Fruit Attraction

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
[email protected]
www.vlam.be

Publicatiedatum: