Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boerenbond ontmoet stakeholders tijdens Nazomerontmoeting

Extra aandacht voor alle vrouwen op het land- en tuinbouwbedrijf

Boerenbond ontmoette stakeholders tijdens de Nazomerontmoeting op 15 oktober. Matthias Diependaele, Vlaams minister-president, kon er niet bij zijn, maar liet via een videoboodschap weten dat hij wel degelijk rekening wil houden met ondernemende boeren en tuinders in de komende legislatuur. Na een welkomstwoord van KBC-topman Johan Thijs was het de beurt aan Vlaams minister van Landbouw en omgeving Jo Brouns om te vertellen welke richting hij met zijn beleid uit wil.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens blikte terug op het afgelopen jaar én vooruit op wat nog komen gaat. In het komende werkjaar en ook daarna, waar Boerenbond met 'boeren voor morgen' de lijnen heeft uitgezet voor de organisatie en zijn leden in de nabije en wat minder nabije toekomst.

Het slotwoord was voor keynote speaker Hans Hoogeveen, onafhankelijk voorzitter van de FAO. Hij sprak veel goeds over de innovatieve land- en tuinbouw in de vruchtbare delta (Vlaanderen en Nederland) en daagde ons uit om onze best practices ook in de rest van de wereld uit te dragen.

Extra aandacht was er voor alle vrouwen op het land- en tuinbouwbedrijf, nu de Nazomerontmoeting net plaatsvond op 15 oktober, de dag van de boerin. Nationaal ondervoorzitter van Boerenbond Lut D'Hondt werd daarom extra in de bloemetjes gezet.

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: