Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voormalige Floriadekas op nieuwe locatie uitgerust met nieuwe klimaatschermen

De kas die op de Floriade Expo in Almere stond, heeft een nieuwe bestemming gekregen. In Barneveld, waar de kas direct ook een nieuwe dubbele klimaatscherminstallatie heeft gekregen. De Midden Nederland Hallen maken inmiddels gebruik van de bijzondere, hoge kas.

De kas is tot wel 14 meter hoog

Na de demontage van de kassen zijn deze herbouwd in Barneveld. Een uitdagende operatie waarbij SchermNed de opdracht kreeg om zowel met oude als nieuwe materialen een klimaatoplossing te realiseren, met Raymond Mauritz van Reytec als de bouwer van dit project.

SchermNed leverde dubbele klimaat- en scherminstallaties voor de evenementenkas, de evenementenhal en het restaurant, goed voor een totale oppervlakte van 4140 vierkante meter. De scherminstallaties zorgen voor een nauwkeurige klimaatbeheersing in elke afzonderlijke ruimte, die ook zorgt voor de nodige energiebesparing en akoestiek.



Indrukwekkende evenementenlocatie
De Midden Nederland Hallen is een indrukwekkende evenementenlocatie voor informele congressen, stijlvolle diners en feestelijke borrels. De grootste hal is wel 14 meter hoog. Het licht stroomt binnen via de glazen gevels, maar om het comfort van bezoekers te waarborgen, is een goed binnenklimaat essentieel. De dubbele klimaatschermen van SchermNed bieden precies dat: temperatuurregeling op maat, waarbij elke ruimte apart kan worden geoptimaliseerd, ongeacht het seizoen.

Eigenaar Jack van der Voort legt uit: "Het werken met de herplaatste kassen van de Floriade was een bijzondere uitdaging, want naast glastuinbouwprojecten zijn ook dit soort projecten, waarin vakmanschap en innovatie samenkomen, waar SchermNed voor staat. Wij zijn altijd op zoek naar samenwerkingen en technische oplossingen waarbij comfort van een ruimte ten goede komen en deze samenwerking met MNH en Reytec is een mooi voorbeeld."

Voor meer informatie:
SchermNed B.V.
Tel.: +31 (0)174 62 22 14
[email protected]
www.schermned.nl

Publicatiedatum: