Na een uitgebreide renovatie heeft Sligro haar Gentse vestiging opnieuw geopend. Deze vestiging van 12.000 m² werd door sterrenchef Danny Horseele van Harseele restaurant betiteld tot "het walhalla van de gastronomie". Als foodprofessional kun je er alles vinden, stelde de chef.
De Gentse vestiging onderging fysiek een grondige renovatie, maar ook het assortiment werd verbeterd en uitgebreid. Van het ruime vaste foodassortiment van 13.000 artikelen heeft één op de drie producten een Belgische oorsprong. Sligro breidt dit assortiment uit met typische regionale specialiteiten. "We hebben een retailachtergrond en houden strak toezicht op het concept, maar er is vraag naar een lokale dimensie," zegt het bedrijf in een interview met RetailDetail. Sligro Gent biedt werkgelegenheid aan 45 mensen en voorziet het jaarlijks 28.000 restaurateurs, cateraars en andere voedselprofessionals van diensten. 60% van de lokale restauranthouders bezoekt deze locatie voor hun verse producten en levensmiddelen, zegt Sligro.
Met de voltooiing van de renovatie van deze voormalige Sligro-ISPC-locatie, beschikt de groothandel nu over drie belangrijke flagshipstores in België die het nieuwste winkelconcept volgen, met de Gentse winkel naast die in Antwerpen en Luik. "Dit is een mijlpaal," zei woordvoerder Wilco Jansen tegen RetailDetail. "We hebben nu een volledige infrastructuur om de Belgische foodservicemarkt optimaal te bedienen, met een goede geografische spreiding om dicht bij onze klanten te zijn."
De negen Belgische winkels die Sligro van Metro heeft overgenomen, blijven functioneren onder het Sligro-M merk. Deze kleinere vestigingen richten zich voornamelijk op de levering van voedsel aan de horeca, terwijl de grotere Sligro-belevingswinkels een breder publiek van horecaondernemers en mkb-bedrijven aantrekken. Sligro bedient Belgische klanten vanuit bezorghubs in Evergem, Rotselaar en Maastricht.
Bron: LinkedIn Sligro Food Group, RetailDetail