Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pure Flavor sterk gegroeid, steeds meer lokale teelt

Met een periode van snelle expansie in het achterhoofd, maakt Pure Flavor zich op voor verdere versnelde groei in het komende jaar. Het bedrijf, dat onlangs zijn areaal binnen een jaar met 160 procent zag toenemen, plant aanzienlijke kapitaalinvesteringen om de groeiende vraag naar zijn producten te ondersteunen.

Het bedrijf zag zijn areaal binnen een jaar met 160 procent toenemen

"We hebben een ambitieus groeiplan waarmee we meer AGF van hoge kwaliteit sneller en efficiƫnter kunnen leveren aan retailers en consumenten in heel Noord-Amerika", zegt Jamie Moracci, CEO van Pure Flavor. "Onze strategische focus op het uitbreiden van ons lokaal geteelde programma blijft het voor ons gemakkelijker maken om aan de groeiende vraag naar onze producten te voldoen en de groei van ons bedrijf te stimuleren, samen met onze teeltpartners."

Het bedrijf komt net uit een van de sterkte groeiperiodes in zijn geschiedenis, een resultaat van verschillende overnames en uitbreidingen van zijn netwerk. Alleen al in 2023 verwierf het bedrijf meer dan 48 hectare aan activa in kassen, waaronder DeTemporada Farms, een paprikakas in Merlin, Ontario, een hightech kas naast hun flagship teeltbedrijf in Leamington, Ontario, en het in Illinois gevestigde MightyVine, een hightech kas en erkend merk in het Middenwesten. Het voegde ook een distributiecentrum toe in McAllen, Texas.

Een belangrijk onderdeel van het lokaal geteelde aanbod van het bedrijf is de kas in Peach County, Georgia

"We zien een groeiende vraag naar lokale, in de VS geteelde producten", zegt Matt Mastronardi, uitvoerend vicepresident van het bedrijf. "Dit is een goede kans voor ons om de groei binnen deze categorie te stimuleren."

Een belangrijk onderdeel van het lokaal geteelde aanbod van het bedrijf is de kas in Peach County, Georgia. De Georgia Grown producten hebben verschillende "Locally Grown" programma's voor retailers ondersteund en de locatie van het teeltbedrijf heeft het mogelijk gemaakt om verse Georgia Grown tomaten te leveren aan consumenten in het zuidoosten, zelfs in de winter. Met het Georgia Grown label worden de Georgia Grown tomaten van Pure Flavor herkend door consumenten vanwege hun kwaliteit en smaak en omdat ze dicht bij huis worden geteeld.

Nu het teeltbedrijf in Georgia de hoogste opbrengst ooit heeft behaald en er een nabijgelegen distributiecentrum in Byron, Georgia is gebouwd om de groeiende aanvoer op te vangen, heeft het bedrijf plannen om het areaal van het bestaande teeltbedrijf in Georgia in de nabije toekomst te verdubbelen. De uitbreiding van de kas in Georgia zal naar verwachting in de komende maanden worden aangekondigd.

Van links naar rechts: Jamie Moracci, Matt Mastronardi

"Onze partners in de retail in het zuidoosten zien hun omzet door de Georgia Grown programma's jaar na jaar groeien," aldus Mastronardi. "We zien veel ruimte om ons productaanbod verder uit te breiden."

Voor meer informatie:
Julia Shreve
Pure Flavor
Tel: +1 (519) 326-8444
[email protected]
http://www.pure-flavor.com/
https://www.pure-flavor.com/Georgia-grown/

Publicatiedatum: