Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europa als afzetmarkt ook niet uitgesloten

Paprika's uit Colombiaanse kas de Noord-Amerikaanse markt op

GreenFruit, dat bekendstaat als een verticaal geïntegreerd avocadobedrijf, staat op het punt een nieuw product op de markt te brengen: paprika's. "Dit project is al enkele jaren in de maak en vergde veel planning," vertelt Kraig Loomis van GreenFruit. "We zijn al geruime tijd actief in de avocado-teelt in Colombia, en het was de visie van onze president om ons aanbod uit dit Zuid-Amerikaanse land uit te breiden." Een belangrijke reden voor deze uitbreiding is de consistentie en stabiliteit die Colombia biedt in zowel het volume als de prijs van de producten.

Twee jaar geleden begon GreenFruit met dit project. "We hebben uitgebreid onderzoek gedaan, de paprika's getest en de kassen gebouwd," vertelt Loomis. "Op het moment dat we besloten om verder te gaan met het paprikaproject, opende de markt voor Colombiaanse paprika's in de Verenigde Staten zich, en de timing kon niet beter zijn."

In de afgelopen twee jaar werden kassen gebouwd in de Colombiaanse regio Cali, op hetzelfde teeltbedrijf met de avocadoboomgaarden van het bedrijf. Er worden rode, gele en oranje paprika's geteeld, met de nadruk op rood. Daarnaast investeerde het bedrijf in een pakstation voor de verwerking van de paprika's. Hoewel er sinds het begin van de proeven wat volume beschikbaar is, was dit niet voldoende om de exportmarkt te ondersteunen. Als gevolg daarvan bleven de paprika's voornamelijk op de binnenlandse markt in Colombia.

Dit zal echter binnenkort veranderen. Vanaf december van dit jaar zal er product beschikbaar zijn voor de Noord-Amerikaanse markt, maar het seizoen zal in januari volledig op gang komen. Vanaf dan zullen de paprika's uit Colombia jaarrond beschikbaar zijn in bulk, maar ook in verschillende soorten verpakkingen, waaronder zakken en kartonnen containers.

Voorlopig zijn de Colombiaanse paprika's bestemd voor de Amerikaanse en Canadese markt, maar in de toekomst kan ook Europa worden opgenomen in het exportprogramma van GreenFruit. Ondertussen denkt het bedrijf al na over het volgende product om naar uit te breiden.

IFPA
Oop 18 en 19 oktober zal team GreenFruit deelnemen aan de IFPA Global Produce & Floral Show in Atlanta, Georgia. Stand B4072.

Voor meer informatie:
Kraig Loomis
GreenFruit
Tel: +1 949 251 0963
[email protected]
www.greenfruitavocados.com

Publicatiedatum: