Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

World Horti Center opent nieuw themaplein tijdens Horti Health Event

Woensdagavond 9 oktober organiseerde World Horti Center voor het eerst haar eigen Horti Health Event. Tijdens dit evenement werd een aantal korte presentaties gegeven en vond een paneldiscussie plaats. Onder toeziend oog van zo'n 60 genodigden werd het wandkleed op het nieuwste themaplein Health onthuld. Hierin staan de gezonde mens, een gezonde leefomgeving en een gezonde planeet centraal. De avond werd afgesloten met de Nationale Food Quiz in de centrale hal van World Horti Center.

Horti Health Event
De tuinbouwsector draagt met haar producten wereldwijd bij aan de gezondheid en het geluk van de samenleving. Rondom dit thema heeft World Horti Center een nieuw themaplein gerealiseerd en haar eerste eigen Horti Health Event georganiseerd. Woensdagavond 9 oktober waren zo'n 60 genodigden aanwezig op dit evenement, hier luisterden zij naar presentaties van onder andere wethouder van Gemeente Westland, Anko Goudswaard. De wethouder sprak over de campusontwikkeling en hoe de Flora Campus zich straks, met alle lagen van onderwijs, gaat onderscheiden ten opzichte van andere campussen in Nederland. Ook vond er een paneldiscussie plaats tussen Rob Baan van Koppert Cress, Marloes van der Kooij van Albert Heijn en Rob van der Valk van Van der Valk Hotel Delft. Hierin spraken zij over verduurzaming, gezonde voeding en ook de uitdagingen waar ze mee te maken hebben.

Opening themaplein Health
Tijdens het Horti Health Event werd het nieuwste themaplein Health feestelijk geopend. Wendy Scholtes-Bos van de Haagse Hogeschool had de eer het lint door te knippen en hiermee het metersgrote wandkleed, dat de eye-catcher is van het plein, te onthullen. 'Op dit plein staat de gezonde mens, een gezonde leefomgeving en een gezonde planeet centraal. Onze ambitie is om de dialoog te voeren met een brede doelgroep vanuit ons clubhuis en om samen innovatieve (onderzoeks)projecten te doen, we maken met onze partners inhoudelijke programmering en bundelen onze krachten,' aldus Puck van Holsteijn, directeur World Horti Center.

Ruimte voor meer partners
World Horti Center heeft al negen partners op het Health themaplein: Best Fresh Group, Eatthis, Food Boost Challenge, Gemeente Westland, Greenport West-Holland, GroentenFruit Huis, De Haagse Hogeschool, MBO Westland en Rabobank. Van Holsteijn: 'Ik vind het echt fantastisch om op deze manier te bespreken hoe we kunnen versnellen en meer impact kunnen maken met retail, zorg, (top)sport, voedselverwerkende industrie, horeca en burger.'

Nationale Food Quiz
Na de opening van het Health themaplein vond later op de avond de Nationale Food Quiz plaats in de centrale hal van World Horti Center. Hier gingen zo'n twintig teams de strijd met elkaar aan, online speelden ook nog eens tientallen teams mee. Roxana van der Meulen presenteerde de quiz en legde de deelnemers allerlei vragen over gezondheid en voeding voor. Denk aan vragen als 'wat is de meest geteelde kasgroente in Nederland?' en 'waar komt de tarwe voor ons brood hoofdzakelijk vandaan?'. Andrea Stavenuiter, Jaap Bond en Kees de Gooijer zaten achter de expertdesk en kwamen gedurende de quiz met verschillende leuke feiten en weetjes. Team de Beijer kwam als online winnaar uit de bus en Team Food Boost Challenge ging er in de zaal met de prijs vandoor.

Voor meer informatie:
World Horti Center
[email protected]
https://www.worldhorticenter.nl/

Publicatiedatum: