Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Hillenraad100 komt eraan: opvallend veel nieuwkomers

Op vrijdagavond 1 november wordt tijdens het Hortigala van het Jaar de nieuwe editie van de Hillenraad100 bekendgemaakt. De lijst, die de top van de Nederlandse tuinbouwondernemingen in beeld brengt, komt dit jaar voor de twintigste keer uit. De Hillenraad100 van 2024 verwelkomt maar liefst 14 nieuwkomers en dat is een duidelijke groei ten opzichte van voorgaande jaren.

Nieuw beoordelingsmodel
Hoewel de exacte details van de lijst nog geheim blijven, kan initiatiefnemer Martien Penning alvast enkele feitjes delen die de jubileumeditie extra bijzonder maken. Nieuw in de twintigste editie van de Hillenraad100 zijn spindiagrammen. Deze grafieken tonen per bedrijf in één oogopslag hoe zij scoren op de betreffende beoordelingspijlers ten opzichte van de andere 99 ondernemingen in de lijst.

Ook laat Penning weten dat er dit jaar een nieuwe pijler aan de beoordeling is toegevoegd. "In het beoordelingsmodel van 2024 hebben we ook gekeken naar de pijler ESG. Dat staat voor Environmental, Social, Governance. Deze zesde pijler richt zich op de waarde die ondernemingen realiseren op het gebied van milieu/ecologie, sociaal/werk en bestuurlijk/maatschappelijk. We zijn aangenaam verrast door de inspanningen die veel ondernemingen in het tuinbouwcluster op dit vlak al leveren."

Overzicht 'Top 50 Europa'
Een andere toevoeging in de editie van 2024 is de lijst van 50 grootste telers in Europa. De schaalgrootte en het marktbereik worden steeds meer een Europese aangelegenheid. Martien Penning: "Ter ere van deze jubileumeditie presenteren we daarnaast ook de Top 100 Allertijden. Dat is een ranking van ondernemingen die op basis van alle voorgaande edities een plek hebben weten te bemachtigen in deze overkoepelende lijst. In totaal hebben sinds de eerste editie 243 verschillende ondernemingen een notering in de lijst gehaald."

Verrassingen
De Hillenraad100 van 2024 belooft voor verrassingen te zorgen, met onder andere een nieuwe nummer één en een nieuwe nummer honderd. De complete lijst wordt op vrijdag 1 november tijdens het feestelijke Hortigala van het Jaar bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Hillenraad 100
Tel: +31 174 610 438
[email protected]
https://hillenraad100.nl

Publicatiedatum: