Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gezondere groei en hogere opbrengst"

Nieuwe bladmeststof in gelformulering

DCM heeft een nieuwe bladmeststof gelanceerd: Leafgel NK. "Deze geavanceerde bladmeststof biedt niet alleen effectieve plantenvoeding met hogere opbrengsten als resultaat, maar is ook duurzaam en makkelijk te gebruiken door telers," aldus DCM.

"Onmiddellijke groei en verbeterde kleur van de plant"
DCM Leafgel NK is een bladmeststof in gelformulering, verrijkt met 100% plantaardige aminozuren. Het product is ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van planten. Het biedt de perfecte balans van stikstof (N) en kaliumoxide (K2O), en bevat maar liefst 40% aminozuren. Deze samenstelling bevordert een snelle opname door het blad, wat resulteert in onmiddellijke groei en verbeterde kleur van de plant.

Gezondere groei en hogere opbrengst
Naast voedingsondersteuning biedt DCM Leafgel NK ook een biostimulerend effect. "De aanwezige aminozuren versterken het gewas, waardoor het beter bestand is tegen abiotische stressfactoren zoals droogte en temperatuurschommelingen. Dit draagt dan weer bij aan een gezondere groei en een hogere opbrengst."

DCM Leafgel NK is gebaseerd op geltechnologie en kan in combinatie met andere producten gebruikt worden, zonder neerslagvorming. "Dit biedt telers flexibiliteit in hun bemestingsstrategie, terwijl ze kunnen vertrouwen op een product van hoge zuiverheid met een consistente samenstelling."

Duurzame oplossing
"DCM Leafgel NK onderscheidt zich verder door zijn duurzame karakter. Het product bevat geen dierlijke ingrediƫnten en maakt gebruik van aminozuren die geselecteerd werden omdat ze zo vlot opneembaar zijn. Hierdoor neemt de totale stikstofbehoefte af. Dankzij de gelformulering is dit product eenvoudig te doseren en goede oplosbaar in water, waardoor het een toekomstgerichte keuze is voor plantenvoeding."

"Met DCM Leafgel NK kiezen telers voor een toekomstgerichte benadering van plantenvoeding: duurzaam, effectief en gebruiksvriendelijk," aldus Thijs De Langhe, Business Development Manager Pro bij DCM.


Resultaten proef met perenbomen

Toepassing
DCM Leafgel NK, een bladmeststof die direct op de bladeren van planten wordt gesproeid, is toepasbaar in een brede waaier van teelten. "Het product is het meest effectief wanneer het toegepast wordt tijdens het groeiseizoen van de plant, namelijk in de lente en zomer. Deze bladmeststof kan zowel preventief als curatief worden gebruikt om voedingstekorten aan te pakken en de gezondheid en weerbaarheid van planten te verbeteren."

Proefresultaten
Meerdere proeven hebben de werking van DCM Leafgel NK aangetoond, met hogere oogstopbrengsten van betere kwaliteit als resultaat. Twee proeven kan je hier en hier terugvinden.

Voor meer informatie:
DCM
[email protected]
www.dcm-info.com

Publicatiedatum: