Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrarische werkgevers zetten stappen voor goede huisvesting

Agrarische werkgevers streven naar goede huisvesting voor alle internationale werknemers. Want een prettig verblijf zorgt voor tevreden medewerkers tijdens de pluk en oogst. De Dag van de agrarische huisvesting staat elk jaar in het teken van samenwerking en inspirerende voorbeelden. Voor ondernemers en ambtenaren staan er activiteiten gepland op woensdag 16 oktober 2024.

Ambities
In steeds meer gemeenten is er beleid voor het verlenen van vergunningen om huisvesting toe te staan op onze agrarische bedrijven. Dat is een goede ontwikkeling volgens LTO en gelieerde organisaties. Het ontlast de reguliere woningmarkt; er is minder woon-werkverkeer; en er is meer toezicht en daardoor minder overlast. Agrarische werkgevers die zelf de verantwoordelijkheid nemen goed onderdak voor hun personeel te realiseren verdienen waardering. Goed beleid helpt deze ambities te realiseren.

Ook bij korte duur goede huisvesting
Het unieke aan de agrarische sector is seizoenswerk. Een paar weken per jaar komen verschillende Europeanen tijdelijk naar Nederland om te helpen met de pluk en oogst. Zij hebben tijdelijke huisvesting nodig. Ook deze woonvormen – zoals woonunits – moeten veilig, compleet en prettig zijn. Een keurmerk als het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF) waarborgt de kwaliteit. Gemeentes kunnen een keurmerk als voorwaarde stellen bij de realisatie van huisvesting.

Werkbezoek
Ondernemers, ambtenaren en andere geïnteresseerden zijn op woensdag 16 oktober 2024 uitgenodigd bij Van Den Elzen Plants in Erp (Noord-Brabant). Hier is goede huisvesting gerealiseerd voor de 280 medewerkers. Dit voorbeeld is dan ook gecertificeerd voor het AKF. Samen wordt een werkbezoek gebracht aan de locatie. Gedurende het jaar worden meer werkbezoeken georganiseerd door het hele land, waaronder dit najaar in het noorden van het land.

Online vragenuurtjes
Agrarische ondernemers kunnen hun vragen over huisvesting in de agrarische sector stellen tijdens online vragenuurtjes op woensdag 16 oktober 2024. In de ochtend en in de middag zit het ondersteuningsteam huisvesting klaar voor vragen over wet- en regelgeving, subsidies, keurmerken en praktische tips.

Voor meer informatie:
Dag van de Agrarische Huisvesting
https://werkgeverslijn.nl/gemist/dagvandeagrarischehuisvesting/

Publicatiedatum: