Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beweging nieuwbouw- en substraatmarkt besproken op Canadian Greenhouse Conference

Er is goede hoop op meer bouwactiviteit in de Noord-Amerikaanse markt in 2025. Dat blijkt wel na een rondje Canadian Greenhouse Conference op dag 1. Toch houdt men ook wel een slag om de arm. De afgelopen jaren was er ook hoop op betere bouwtijden, maar viel het uiteindelijk toch wel tegen. Of, nou ja, tegen, als er gebouwd wordt in Canada of Noord-Amerika, dan zijn het vaak direct wel de nodige acres.


Bij de beweging van steenwol naar kokos stappen telers ook over van UV-C-waterontsmetting naar ozonontsmetting, merkt Agrozone.

Een ander onderwerp van gesprek op de beurs is substraat. Vooral in de lokale paprikateelt loopt men tegen problemen aan, vergelijkbaar met de problemen die eerder al in Nederland opdoken. Wortelproblemen dus. Naar de oorzaak blijft het gissen, maar telers kiezen ondertussen wel voor andere substraten, met kokos voorop. Andere telers blijven hun vertrouwde substraat trouw, maar zo vertrouwt een teler ons wel toe, dat doet hij 'met samengeknepen billen'. Tot nu toe had hij geen problemen, maar dat lijkt meer geluk dan wijsheid.


Energie blijft voor telers ook iets om rekening mee te houden.

Na de beurs publiceren we traditiegetrouw het volledige beursverslag. Hierbij alvast vier foto's om een impressie te geven van de beurs, waar ook de nodige (lokale) sierteeltpartijen aanwezig zijn.

Met goede interne logistiek is het mogelijk arbeid te besparen. Een derde beursthema dat speelt.

Zeker bij Ontario Plants Propagation, dat vol inzet op arbeidsbesparing. Priva is een van de toeleveranciers bij dit vooraanstaande project dat dinsdag officieel opende.